Champignons zijn gezond en soep is ook gezond… een goed idee dus om beide te combineren!
Hieronder vind je het recept van een lekkere, verse champignonsoep. Het recept hieronder is voor drie a vier personen en is op drie kwartier klaar. Het is bijzonder gemakkelijk dus je hoeft helemaal geen keukenprins te zijn om deze prachtige soep op tafel te toveren.
Ingrediënten voor champignonsoep:
3 eetlepels boter
1 ui, fijngesneden
1 teen look, fijngesneden
een bakje van 250 gram witte champignons, fijngesneden
2 eetlepels bloem
250 ml groentebouillon
500 ml melk
zout en peper naar smaak
Voor de afwerking: 2 eetlepels room en wat peterselie
Zo maak je verse, lekkere champignonsoep:
Smelt 3 eetlepels boter in een soeppot op een laag vuur.
Voeg de in stukjes gesneden ui, de look en de champignons toe.
Voeg peper en zout toe en roer alles goed om in de boter.
Zet een deksel op de pot en laat alles op een laag vuurtje 15 minuten stoven.
Na 15 minuten haal je het deksel van de pot en doe je de bloem er bij. Goed roeren zodat de bloem mooi verdeeld is.
Voeg de bouillon en de melk toe en breng aan de kook. Ook nu geregeld roeren.
Van zodra de soep kookt, zet je het vuur lager, doe het deksel op de pot en laat 15 minuten pruttelen.
Na 15 minuten kan je de soep met een mixer pureren. Wil je een fijne soep dan mix je langer, moeten er nog brokjes inzitten dan mix je iets minder.
Voor je de borden op tafel zet werk je ze af met peterselie en enkele druppels room.
Deze soep is bijzonder lekker met een stukje brood er bij!
Hou je van lekker koken en verrassende recepten? Neem dan een kijkje in onze kookboeken winkel!
Volg mij op Social Media: