Meteen naar de inhoud
Home » Boudelo – Nieuwste Belgische abdijbier sinds jaren

Boudelo – Nieuwste Belgische abdijbier sinds jaren

Het moet al een jaar of twee, drie geleden zijn dat ik voor de eerste keer iets schreef over Boudelo bier. Toen was het nog een pril experiment van mijn collega Tony maar ondertussen liggen de zaken helemaal anders. Ik kreeg deze week een bericht van Tony met de melding dat er nieuws was over Boudelo en ik kan gerust zeggen dat dat een understatement was.

Boudelo werkt nu samen met brouwerij The Musketeers (kennen we van Troubadour) en gaat internationaal in maar liefst 16 landen.

Soit, hieronder het volledige persbericht daar staat alle info uitgebreid in.

Proficiat Tony en veel succes!

Meer info op www.boudelo.be of www.themusketeers.be

Link naar het oude artikel over Boudelo: Boudelo Tripel

Boudelo – Nieuwste Belgische abdijbier sinds jaren

De bieren in de Abbey Series zijn typische klassieke abdijbieren uitgebracht onder de naam Boudelo, verwijzend naar de vroegere abdij in Klein-Sinaai.
Deze lijn vormt de meest traditionele lijn van The Musketeers. De brouwers gingen terug naar hun brouwersroots en creëerden recepturen van oerdegelijke kwaliteit. Typische stijlen zijn blond, tripel en grand cru. Evergreens die een ruim publiek kunnen bekoren, mikkend op een minder gespecialiseerde bierdrinker die houdt van een traditioneel speciaalbier.

Rond de Abdij van Boudelo hangt een zweem van mysterie, gekruid met interessante opgravingen en spannende verhalen. De eerste sporen in Klein-Sinaai gaan terug tot 1197 en sindsdien breidde de Abdij van Boudelo uit, inclusief onderaardse geheime gangen, verborgen schatten en een abdijbier. In de 16e eeuw verhuisde de Abij van Boudelo naar Gent en daar werden de brouwactiviteiten verdergezet. De Abdij van Boudelo verdween in de 19e eeuw, net als het bier, maar de verhalen over de Abdij van Boudelo doen mensen praten. Dat is precies wat Brouwerij The Musketeers ook beoogt: spraakmakende bieren brouwen.

Naast de trappisten zijn de abdijbieren en tripels wereldwijd erkend als specialiteit van de Belgische biercultuur. Brouwerij The Musketeers lanceerde al vele bieren met vernieuwende smaken, maar de Belgische tradities houden we graag in ere.

Tony De Wilde, webmaster van de websites www.Boudelo.be en www.Klein-Sinaai.be en voorzitter van het Genootschap van Boudelo is uitermate tevreden met de grote aandacht voor Klein-Sinaai en de abdij van Boudelo. “Brouwerij De Musketeers wilde een lijn abdijbieren uitbrengen en dacht hierbij direct aan de naam van de grootste abdij uit eigen streek, namelijk de toenmalige Abdij van Boudelo. We zaten rond de tafel om het verhaal en geschiedenis uit de doeken te doen en The Musketeers was meteen verkocht. De toenemende aandacht voor de Fondatie van Boudelo en de Moervaartvallei is een echte opsteker voor tien jaren hard werk om Klein-Sinaai en Boudelo op de kaart te zetten. Deze nationale lancering is een kans die we moeten grijpen.”

Gunther Van Campenhout, schepen van cultuur en evenementen is uitermate tevreden dat in Stekene en het Waasland voor de eerste keer sinds jaren een nieuw abdijbier wordt gelanceerd. “Op recepties van de gemeente en de zomerconcerten wordt dit bier een echte voltreffer.” “Boudelo blond 5.8% is een ware dorstlesser zoals een pils, maar met meer pit.” “Monniken moesten vroeger heler dagen zwijgen, maar met dit bier zouden ze beginnen praten”.

Stefaan Soetemans van brouwerij The Musketeers is bijzonder fier op het resultaat. “Met dit nieuwe gamma Boudelo-abdijbieren gaan we alle drankcentrales, supermarkten en horeca in België aanspreken. De bieren worden in 16 landen gelanceerd, waar Troubadour nu ook al aanwezig is op de markt. In Canada, Japan en Chili zal dus ook Boudelo te krijgen zijn. In het buitenland is men wild van Belgische bieren met een verhaal, zoals Boudelo. We lanceren dit nu en we beseffen dat de horeca in moeilijke tijden zit. We investeerden in dit merk en in de smaak, omdat we geloven in het verhaal. Tegen de heropening zal de merkbekendheid van het Boudelobier zeer groot zijn. Iedereen zal dit bier weten te smaken.”

Boudelo Blond is een helder, blond bier, met een mooie witte schuimkraag. Een zeer verfrissende aanzet, ondersteund door een mooie saturatie, wordt gevolgd door een lichte, zoet-moutige body met kruidige aroma’s dankzij een late-hopping met een mix van Belgische hoppen. Een bitterheid komt langzaam de kop op steken. Boudelo Blond is bitterder dan pils maar minder bitter dan een IPA. De iets drogere, bittere afdronk maakt het zeer dorstlessend. Ondanks het alcoholpercentage van 5.8%, ervaar je een volle smaak. Even vlot drinkbaar als een export, maar met wat meer pit!

Naast de trappist is een abdijbier of tripel wereldwijd erkend als specialiteit van de Belgische biercultuur. Brouwerij The Musketeers lanceerde al vele bieren met vernieuwende smaken, maar de Belgische tradities houden we graag in ere!
Boudelo Tripel is een tripel pur sang: fruitige toetsen van de gist, een kruidig en floraal hoparoma afkomstig van traditionele hoppen en een zachte smaak, afgerond met een verwarmend alcoholgevoel.

Boudelo Grand Cru is een koperblond bier met een aroma van karamel en kruiden. Het bier smaakt moutig en kruidig en je merkt duidelijke toetsen van abrikoos en noten. Daarnaast proef je ook een frisse en fruitige tint.
Een zoeter en zacht mondgevoel met lange afdronk warmt je helemaal op!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!