Omdat het drankje hip is en na een drietal jaar nog steeds blijft, geven we je enkele tips om de perfecte gin tonic te maken. Let op, er komt meer bij de perfecte gin tonic kijken dan je zou denken.

Vandaag een van de belangrijkste elementen: Ijs.

We kunnen deze tip kort samenvatten als: Meer en groter is beter.

Size matters inderdaad. Crushed ice is dus niet goed. Je wilt je gin namelijk niet aanlengen met water. Want dat krijg je wel als je allemaal heel erg kleine stukjes ijs in je drank hebt. Hoe groter de ijsblokken, hoe minder kans op smelten. “Logisch” zou een Nederlandse voetballegende daarover zeggen.

Het tweede deel van de tip: hoe meer hoe beter. Vul dus je glas maar tot aan de rand met die ijsblokken. Het moet namelijk wel koel blijven.ijs

Extra toets: je kan je zogenaamde “botanicals” (de extratjes die je nog toevoegt. Ken je dat nog niet, lees dan zeker onze volgende tips!) mee invriezen. Jeneverbesje, schil van limoen dus mee in het midden van het ijsblokje. Let wel op; doordat het in het ijsblokje zit, zal het uiteraard niet erg veel aan de smaak van je gin tonic toevoegen. Maar geef toe, het ziet er wel leuk uit.

Volg mij op Social Media:RafDrankbotanicals,gin,ijs,tonicOmdat het drankje hip is en na een drietal jaar nog steeds blijft, geven we je enkele tips om de perfecte gin tonic te maken. Let op, er komt meer bij de perfecte gin tonic kijken dan je zou denken. Vandaag een van de belangrijkste elementen: Ijs. We kunnen deze tip...Alles voor de man met smaak!