Meteen naar de inhoud
Home » Voor eeuwig en eeuwig bij elkaar…

Voor eeuwig en eeuwig bij elkaar…

Vandaag een artikel over iets waar we niet graag over lezen maar waar we wel allemaal mee geconfronteerd worden. Alle families krijgen er mee te maken en helaas, wij recent ook. Ik heb het natuurlijk over een overlijden in de familie.

Als er een oom van 95 jaar overlijdt dan hoor je dikwijls al eens zeggen van “Ach, hij had de leeftijd en heeft een mooi leven gehad”. Maar wat als je partner onverwacht wegvalt? Dat is een heel ander verhaal en heeft een veel grotere impact op je leven! Uiteraard zorg je voor een mooie uitvaart en koester je de foto’s en herinnerigen die je hebt maar er zijn nog opties die je zou kunnen overwegen. Hieronder geef ik jullie wat meer informatie over iets dat ik nog niet eerder kende. Ik durf het woord ‘leuk’ niet gebruiken in deze context maar ik vind het wel goed gevonden.

Een assieraad om je geliefde te herdenken

Toegegeven, het klinkt een beetje luguber als je het woord assieraad voor het eerst hoort maar eigenlijk is het dat helemaal niet. Ik heb het onlangs voor het eerst gezien bij een familielid van mij en omdat ik geen zin had om haar lastig te vallen met allerlei vragen erover ben ik zelf even gaan Googelen. Op de site Assieraad.com kan je verschillende dingen online bestellen. Ik heb gezien dat de meeste uitvaartverzorgers het ook aanbieden maar daar betaal je al vlug een pak meer.

Hoe werkt zoiets? Eigenlijk heel eenvoudig, de meeste van die sieraden komen met een klein draaidopje waardoor je het sieraad kan openen en zo een heel klein beetje as kan toevoegen. Zie het eerder als een symbolisch gebaar maar dan wel één met heel veel emotionele waarde.

Bij hangertjes enz. denk je al gauw dat het enkel voor vrouwen is maar dat is helemaal niet zo. Op de site die ik hierboven aanhaalde heb je tientallen modellen die ook voor mannen geschikt zijn.

Dit zijn een paar voorbeelden in RVS metaal, die heb je al vanaf 40 euro:

Wil je liever iets exclusiever kan je ook voor goud en zilver gaan. Uiteraard betaald je daar dan wel iets meer voor. Dit zijn een paar modellen in goud:

Soit… Ik wou het jullie graag maar even meegeven dat assieraden bestaan en dat dit eigenlijk een mooie vorm van herdenking is.

Ik kan me voorstellen dat jullie na het lezen van deze zwaardere materie graag iets luchtiger lezen, wat denk je bijvoorbeeld van een vakantie deuntje?

Als je een bepaalde mening hebt over dit artikel of je hebt zelf al zo een sieraad aangekocht, laat het gerust even weten in de commentaren.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!