Meteen naar de inhoud
Home » Peaky Blinders Whisky

Peaky Blinders Whisky

Voor je Peaky Blinders whisky gaat kopen moet je natuurlijk eerst weten wat Peaky Blinders is. (Wie Netflix heeft weet dit natuurlijk wel!) Het is een Britse televisieserie die zich afspeelt in de jaren na de Eerste Wereldoorlog in Birmingham, Engeland. De serie draait om de criminele Shelby-familie, die de leiding heeft over een gangsterimperium dat voornamelijk bestaat uit illegale gokoperaties en alcoholhandel. Een belangrijk kenmerk van de serie is de stijlvolle en iconische kleding van de Shelby’s, inclusief hun kenmerkende petten met scheermesjes erin.

Peaky blinders

Naast hun gok- en criminele activiteiten hebben de Shelby’s ook een passie voor whisky, en het drinken van dit geestrijke goedje is dan ook een terugkerend thema in de serie. De whisky die de Shelby’s drinken is voornamelijk single malt, wat past bij hun stijlvolle imago en gevoel voor kwaliteit. In de serie wordt vaak verwezen naar specifieke merken, zoals Lagavulin en Laphroaig, die bekend staan om hun rokerige en turfachtige smaak.

Maar de liefde voor whisky gaat verder dan alleen het drinken ervan. In de serie wordt ook duidelijk dat de Shelby’s een grote kennis hebben van whisky en de industrie eromheen. Zo investeren ze in een whiskydistilleerderij en hebben ze contacten met whiskyhandelaren en -experts. Dit past bij het beeld van de Shelby’s als slimme zakenmensen die altijd op zoek zijn naar nieuwe manieren om geld te verdienen en hun imperium uit te breiden.

De populariteit van Peaky Blinders heeft ook een positief effect gehad op de whisky-industrie. Er zijn verschillende speciale edities van Peaky Blinders whisky uitgebracht (Klik hier om alle versies te zien), wat de bekendheid van de serie heeft vergroot en de verkoop van whisky heeft gestimuleerd. De serie heeft ook bijgedragen aan de groeiende interesse in single malt whisky, die steeds populairder wordt onder een breder publiek.

Kortom, whisky speelt een belangrijke rol in Peaky Blinders, zowel als een element van het verhaal als een onderdeel van de esthetiek van de serie. Het is een symbool van macht, status en kwaliteit, dat past bij de ambitie en stijl van de Shelby’s. De serie heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit van single malt whisky en heeft gezorgd voor nieuwe interesse in deze industrie.

Als je interesse hebt in deze flessen of ze cadeau wil doen aan iemand dan kan je ze ook personaliseren, klik op de foto hieronder om een voorbeeld te zien:

peaky blinders whisky

 

Facebook Comments Box

2 reacties op “Peaky Blinders Whisky”

  1. Wat grappig dat ze een eigen product ontwikkeld hebben! Wij zijn dol op whisky voor af en toe. Lijkt mij een mooi cadeau exemplaar om weg te geven.

  2. Wij hebben deze serie met heel veel plezier gevolgd en mijn vriend is zeker te vinden voor whiskey, dus ik ga even kijken op de site want hij is binnenkort jarig, dus dat zou wel een erg mooi cadeau zijn.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!