Meteen naar de inhoud
Home » 4 redenen waarom ik een elektrische fiets wil!

4 redenen waarom ik een elektrische fiets wil!

Ja, jongens de tijden veranderen en waarom zou je dan niet mee veranderen? Ik had het nooit gedacht dat ik dit rond mijn veertigste zou zeggen maar ik denk erover na om een elektrische fiets te kopen!

Ik ben nog steeds tevreden van mijn ‘gewone mountainbike’ en mijn ‘gewone racefiets’ maar daarnaast zou ik nu ook nog graag een elektrische fiets kopen.

Waarom dan wel? Dat leg ik jullie hieronder uit aan de hand van 4 redenen die ik bedacht heb.

Mijn 4 redenen om een elektrische fiets te kopen

Deze redenen hieronder zijn persoonlijk maar ik kan me voorstellen dat jullie het met een paar punten wel eens zullen zijn.

Ik heb nood aan een mooie herenfiets

Ik heb al jaren een MTB en een racefiets en die gebruik ik geregeld. Het is te zeggen, die gebruik ik geregeld in het weekend om eens een uurtje te gaan fietsen. Beide fietsen zijn ideaal om door weer en wind een toer te doen in je fietspak maar ze zijn bijvoorbeeld helemaal niet geschikt om eens tot aan de slager of tot aan de bakker te rijden.

Op beide fietsen zit geen rekje en er zitten ook geen spatborden op. Vanaf het een beetje regent hangen je kleren dus vol met modderspatten.

Nee, als ik wat minder de auto wil nemen voor kleine boodschappen te doen dan moet ik een herenfiets hebben. Eentje mét rekje en mét spatborden. En als ik dan toch een nieuwe koop kan ik ineens beter een elektrische fiets kopen.

Gezondheid

Ja, dit punt sluit natuurlijk aan bij bovenstaand punt. Ik zou graag wat minder de auto nemen voor kleine verplaatsingen en wat meer de fiets. Wie weet wordt het wel een echte gewoonte en doe ik met een elektrische fiets ook wat grotere verplaatsingen.

Ik ben de files en de drukte beu!

Voor mijn woon – werk verkeer is de fiets niet haalbaar, zelfs niet als het een elektrische fiets is. Ik moet ongeveer 60 kilometer doen en daar is een groot stuk autostrade bij. Die files kan ik dus niet vermijden jammer genoeg.

Waar ik echter ook een grote hekel aan heb zijn de files in het weekend! Files op de parking van de supermarkt, file op de gewestwegen, enz.

Dat zou ik perfect kunnen omzeilen met de fiets.

Het milieu

Dit is misschien een drogreden maar toch. Hoe minder auto’s er rondrijden hoe beter voor het milieu. Ik rij dan wel alle dagen nog naar mijn werk maar alle kleine beetjes helpen, nietwaar?

 

En? Hoe zit dat met jullie? Zitten jullie al op een elektrische fiets of blijven jullie trouw aan de auto? Laat het even weten in de commentaren!

 

Facebook Comments Box

2 reacties op “4 redenen waarom ik een elektrische fiets wil!”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!