vispakketjesDe temperaturen lopen op, de eerste barbecueplannen worden gesmeed. Steek dit gerecht in Tsushima style maar zeker in je map met de sticker “leuk ideetje”. Voor deze vispakketjes moet je wat voorbereidingstijd uittrekken, maar ze zijn dan ook de moeite. Een uurtje bereidingstijd moet je toch rekenen. De bereiding doet u wel handig in 6 stapjes. (6 pack, inderdaad)..

 

Ingrediënten

Uit de zee:

– makreelfilet (met vel!)

– zalmfilet

– heilbotfilet

– 8 garnalen (zij die scampi willen, dat mag, al zou ik dan eerder kiezen voor een gamba).

Vanop het veld

– lente-ui

– halve paprika (rood)

– stengel selder

– Shii take paddenstoelen

– gember

Uit het flesje:

– sojasaus (neem er goede, ze bepaalt een groot stuk van de smaak).

– droge witte wijn

– rijstazijn

– notenolie

Aan de slag

1 Laat de paddenstoelen half uurtje weken in lauw water. Snijd de makreel in fijne schijven van ongeveer een centimetertje. De heilbot en de zalm mogen in repen gesneden worden. Garnalen mogen toegevoegd worden aan deze mix van heerlijke vissen.

2 Snijd lente-ui in kleine stukjes, snipper de selder in kleine (maar nog herkenbare) stukken, en de paprika mag in ringen gesneden worden. Hoedjes van de paddenstoelen mogen in 4.

3 Stukken alu-folie nemen en die insmeren met olie. De net gesneden ingrediënten verdelen over de folies en buideltjes van maken.

4 Gember boven de buideltjes raspen. Niet mee overdrijven. Gember is om de smaak te versterken, niet om hem te vervangen !!

5 Sojasaus, witte wijn, rijstazijn en notenolie mengen en over de vis-groentenmix druppelen.

6 pakketjes dicht en op de BBQ voor ongeveer een kwartiertje (afhankelijk van de kracht van je vuur). Af en toe testen is de boodschap. Zo ook met kruiding (peper en of zout, zijn nog naar eigen smaak toe te voegen).

Serveren kan je met rijst, maar ook op een goed stuk getoast brood !

Wistjedat

De Tsushima style heeft niets te maken met een verkeerd geschreven vloedgolf (Tsunami). Eveneens geen foute versie Sashimi (zeer fijn gesneden rauwe vis). Het is een eilandengroep tussen Japan en Korea. Hier dus enkel gebruikt om aan te tonen dat het Japans is, en dat er vis aan te pas komt.

RafFoodbarbecue,tsushima,vispakketjesDe temperaturen lopen op, de eerste barbecueplannen worden gesmeed. Steek dit gerecht in Tsushima style maar zeker in je map met de sticker 'leuk ideetje'. Voor deze vispakketjes moet je wat voorbereidingstijd uittrekken, maar ze zijn dan ook de moeite. Een uurtje bereidingstijd moet je toch rekenen. De bereiding doet u...Alles voor de man met smaak!