Nespresso voor wijnDe 10-vins (“Divine”, al zal in thuisland Frankrijk niet iedereen de woordspeling meteen doorhebben) is net zoals de Nespresso en de iets minder doorgebroken theemachine (ontdek het hier) gemaakt om het product op kleine schaal in de perfecte omstandigheden te serveren.

Hoe werkt het

Heel erg simpel. Je hebt buisjes wijn. Je steekt het buisje in de machine, en die serveert je wijntje op de perfecte temperatuur. Je moet daarbij overigens niet gaan opzoeken op hoeveel graden je Muscadet moet worden geserveerd. Niets instellen of zitten prutsen. De microchip op het buisje communiceert met je machine en 30 seconden later is alles op temperatuur en klaar om te worden uitgeschonken.

Waarom, Waarom?

  • Niet iedereen heeft een formidabele wijnkelder waarin je de flessen op de perfecte temperatuur kan bewaren. Dan is het handig dat de machine meteen de wijn op de perfecte temperatuur schenkt. (Voor de Waanzinnige Wijnkelder: klik hier)
  • Omdat mensen niet altijd een volle fles drinken, maar soms ook gewoon één enkel glaasje willen drinken. Zeker alleenstaanden verkiezen soms één glaasje.
  • Het succes van Nespresso is en blijft een inspiratiebron..

Waar?

Waar je moet zijn om dit te kopen? Frankrijk. Prijs zit net onder de € 200. (199 dus). Tubes wijn (10 cl, 1 glas dus) zijn te krijgen vanaf € 2, al verschilt de prijs wel sterk naargelang de inhoud. We vonden bijvoorbeeld ook de Saint Julien Grand Cru Classé (2011) voor een slordige € 16. Niet slecht voor een glaasje.

Meer info?

www.10-vins.com

Al communiceren ze op hun website vooral over de buisjes wijn, en blijft de machine voorlopig erg onder de radar. Ze spreken nog van lancering in 2014, dus het zou er nu toch moeten aankomen. Of ze nog op tijd gaan zijn voor de kerstaankopen is wel de vraag. De buisjes met wijn kan je (zonder de machine dus) overigens al enige tijd kopen. We probeerden ze deze zomer al uit en… we vonden het idee leuk, maar de inhoud bleek nog niet helemaal op niveau.

Afwachten dus hoe het met deze Nespresso voor wijn commercieel zal aflopen.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/10-vins.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/11/10-vins.jpg?resize=150%2C150&ssl=1RafGadgets10-vins,Frankrijk,machine,Nespresso,Saint Julien Grand Cru Classe,WijnDe 10-vins ('Divine', al zal in thuisland Frankrijk niet iedereen de woordspeling meteen doorhebben) is net zoals de Nespresso en de iets minder doorgebroken theemachine (ontdek het hier) gemaakt om het product op kleine schaal in de perfecte omstandigheden te serveren. Hoe werkt het Heel erg simpel. Je hebt buisjes wijn....Alles voor de man met smaak!