BelgieDat is wat er in verschillende populaire kranten stond. “België is levensgevaarlijk!”

Ok… we hebben hier een paar politiekers die het bos door de bomen niet meer zien, pastoors met losse handjes, wat luchtvervuiling, werkloosheid, meer files dan in eender welke wereldstad en nog wat kleine ongemakken maar kom zeg… Het is hier niet levensgevaarlijk!

Ik vraag mij af wat ze dan over bepaalde andere landen schrijven…

In ieder geval, volgens mij is België wel een topland om te bezoeken en als chauvinistische Belg som ik hieronder een paar zaken op die toeristen kunnen overtuigen om toch naar hier op vakantie te komen.

Check even de onderstaande links om de kranten artikels te zien:

Nieuwsblad.beStandaard.be en hier zo maar even  417 waarschuwingen op virtualtourist.com!

 

België is niet levensgevaarlijk!

België is enerzijds ideaal voor de mensen die op zoek zijn naar cultuur en geschiedenis. Zij kunnen hun hart ophalen in steden als Antwerpen, Gent en Brugge en wegdromen bij Rubens of bootje varen op een Brugse rei.

Anderzijds, en dat is echt onze troef, is België een paradijs voor fijnproevers! Chocolade, bier, sterrenrestaurants, enz. We hebben hier alles om elke toerist te verwennen.Duvel

Duvel

Duvel is hét bekendste bier van Belgie. Ik weet dat er nog meer dan duizend andere bieren zijn maar er is er geen enkel dat zo gekend is als Duvel.

Zowat alle andere bieren kan je terugvinden op onze bierlijst.

Chocolade

Van in Amerika tot in Japan… allemaal komen ze naar hier om onze heerlijke Belgische chocolade te proeven en te kopen.

Spruiten, witloof en asperges

Drie typisch Belgische groenten die we massaal naar het buitenland exporteren. Superlekker en dikwijls op de menu in menig sterrenrestaurant.

Wafels

Je staat er niet bij stil maar ook wafels zijn een typisch Belgisch product! De Brusselse en de Luikse zijn naar het schijnt de beste

Frieten en mayonaise

Ergens in de geschiedenis heeft men een vertaalfout gemaakt waardoor men in Amerika onze frieten kent als French Fries. Vergis u niet, dit is je reinste onzin! Frieten zijn wel degelijk Belgisch! Hetzelfde met mayonaise. De Hollanders proberen het met fritesaus maar nothing beats the real thing!

Friet met mayonaise, zo Belgisch als iets en geen enkele toerist die hieraan kan weerstaan!

U leest het België is dus helemaal niet levensgevaarlijk, het enige waar u als toerist voor moet uitkijken is uw lijn!

Hierboven staan slechts voor voorbeelden dus hou jullie zeker niet in en deel de beste Belgische specialiteiten via de comments.

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/belgiumdangerous.jpg?fit=400%2C258&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2014/01/belgiumdangerous.jpg?resize=150%2C129&ssl=1KristofDrankFoodbelgie,toerismeDat is wat er in verschillende populaire kranten stond. 'België is levensgevaarlijk!' Ok... we hebben hier een paar politiekers die het bos door de bomen niet meer zien, pastoors met losse handjes, wat luchtvervuiling, werkloosheid, meer files dan in eender welke wereldstad en nog wat kleine ongemakken maar kom zeg......Alles voor de man met smaak!