Meteen naar de inhoud
Home » Hoe doe je? De juiste advocaat kiezen

Hoe doe je? De juiste advocaat kiezen

Het kiezen van een advocaat is niet iets wat je vaak in je leven doet. Het kan dan ook best lastig zijn om een geschikte advocaat te kiezen, als je niet weet waar je op moet letten. Je begint natuurlijk met het kiezen van een advocaat die past bij de rechtshulp en het rechtsgebied dat je nodig hebt, zoals een mediator, of een fiscaal advocatenkantoor. Maar welke stappen moet je daarna volgen? Je leest het hier.

Stap 1: een advocaat met ervaring

De eerste stap bij het uitzoeken van een advocaat is door op zoek te gaan naar een advocaat die al ervaring heeft met zaken die lijken op jouw zaak. Dit kun je navragen door een mail te sturen, of door een intakegesprek te houden. Het kiezen van een advocaat met ervaring is waardevol, omdat de kans van slagen een stuk groter is. Wel zal een dergelijke advocaat duurder zijn. Ook de mening van anderen over de advocaat is belangrijk. Je kunt op zoek gaan naar ervaringen met een advocaat die je hebt gevonden, maar je kunt ook je keuze baseren op wat anderen je aanraden. Daarbij hebben veel advocatenkantoren een trustpilot, zodat je makkelijk kunt achterhalen of ze goed zijn.

Stap 2: kijk ook naar het bedrijf zelf

De tweede stap is het letten op het bedrijf zelf. Ten eerste, de locatie. Hoewel er tegenwoordig veel online gebeurt, kan het fijn zijn om een advocaat te kiezen die in de buurt zit. Naast dat de afstand dan veel makkelijker te overbruggen is, heeft een advocaat uit de regio ook meer kennis van de lokale situatie, zoals de regionale rechtbank en overheid. Ten tweede is ook de grootte van het kantoor belangrijk. Een groot kantoor heeft als voordeel dat er advocaten met verschillende specialisaties zijn, maar het uurtarief is daardoor vaak ook hoger. Een kleiner kantoor is wat persoonlijker en minder duur.

Stap 3: de kosten en beschikbaarheid

De laatste factoren waar je naar kijkt zijn de kosten en de beschikbaarheid. De kosten zijn natuurlijk volledig afhankelijk van jouw budget. Vraag offertes aan, zodat je weet wat het ongeveer moet gaan kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Let ook op de beschikbaarheid. Je wilt natuurlijk dat er genoeg tijd aan jouw zaak wordt besteed, maar het kan ook zo zijn dat er tijdsdruk achter zit en het zo snel mogelijk opgelost moet worden. Vraag dus na wat de beschikbaarheid van de advocaat is. Door al deze stappen te volgen, kun je makkelijker een geschikte advocaat vinden.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!