Meteen naar de inhoud
Home » Zalm met tomatensaus en erwten – Marokkaans recept

Zalm met tomatensaus en erwten – Marokkaans recept

Zo goed als elke week maak ik toch eens vis klaar en dan is de kans groot dat ik voor een lekker stuk zalm ga. De ene week is dat gebakken in de pan, dan weer eens in een ovenschotel enz. Allemaal heel lekker maar af en toe mag het ook eens wat origineler zijn dus ik was heel blij toen ik onlangs dit Marokkaans recept voor zalm met tomatensaus en erwten kreeg van iemand. (Ik heb het niet van iemand Marokkaans gekregen maar aan de kruiding te zien zou het best kunnen kloppen.)

In dit recept laten we de zalm helemaal op het einde even gaar worden in de tomatensaus.

Oh ja, op de foto zie je dat ik het in een gewone pan heb gemaakt. Normaal zou ik hier mijn tajine voor gebruiken maar die heb ik onlangs kapot gemaakt en ik moet nog een nieuwe bestellen. 🙁

zalm met tomatensaus en erwten

Zalm met tomatensaus en erwten

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 stukken zalm
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen look
  • 1 handvol erwten (diepvries)
  • 1/2 citroen
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tle zout
  • 1 tl harissa
  • 1 tl paprika poeder
  • 200 ml water

Instructies
 

  • Verwarm een beetje olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
  • Bak de uien en knoflook glazig in 1-2 minuten.
  • Voeg de paprikastukjes toe en bak het mee voor 2 a 3 minuten.
  • Voeg de in stukken gesneden tomaten en de kruiden erbij en roer het goed door.
  • Doe het water erbij en laat de saus een tiental minuten pruttelen.
  • Snij nu de zalmfilets in blokjes en doe die bij de saus. Laat een paar minuten pruttelen met deksel op de pan.
  • Voeg als laatste de erwten toe en laat nog een tweetal minuten pruttelen met deksel. Roer alles nog eens door eerst.
  • Afwerken met 2 schijven citroen en eventueel verse peterselie.
Trefwoord erwten, tomatensaus, zalm

Nog een paar opmerking voor deze zalm met tomatensaus en erwten:

  • Pas op met de Harissa ! Dit is een pikante pasta en je kan vlug te veel gebruiken.
  • Wil je de saus wat dikker maken kan je ipv het water ook passata gebruiken.
  • Dit kan je eten met rijst, couscous of met een stuk brood

 

Heb je dit zelf al gemaakt of heb je tips voor soortgelijke recepten? Laat het aub even weten in de commentaren! Ik ben er erg benieuwd naar.

 

Facebook Comments Box

1 reactie op “Zalm met tomatensaus en erwten – Marokkaans recept”

  1. Marokaanse keuken is TOP. Zelf 2x in Marokko geweest waarvan één rondreis en…..alle dagen Tagine gegeten!!! Super. Dit receptje ga ik zeker afprinten en uitproberen!!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: