laagste-prijsIn de feestfolder van een bekend warenhuis  stonden tussen de meldingen “Laagste prijzen”, “Rode prijzen” en “Extra kortingen” enkele single malts te blinken. Tijd voor een onderzoek want zeggen dat je de goedkoopste bent is één zaak, het ook echt zijn is nog iets anders!

(het gaat over de folder “Feestgids Schitteren aan de feesttafel”)

Colruyt is duur

Glen Grant The Major’s Reserve kost € 18,20 op Best Of Whisky: https://www.bestofwhisky.com/be/glen-grant.html In mijn Colruyt boekje staat hij aan € 22,96.

Prijsverschil: 21%. 

Als we even naar Nederland kijken is het verschil nog groter. The Glenrothes Select Reserve Single Malt krijg je in Colruyt-Promobij voor € 43,09. Bij Drankgigant.nl gaat hij voor amper € 32,50 buiten.

Prijsverschil: 25% !

Ook binnen België kan je goedkopere alternatieven vinden. Ofwel bespaar je er bij de bestofwhisky ook € 7,59 per fles, of je neemt er nog 2 glazen bij, en hebt nog steeds meer dan € 2 bespaard!

https://www.bestofwhisky.com/be/glenrothes-selected-reserve-giftpack.html

We bespreken whisky, dus of de Old Smuggler dient besproken te worden is discutabel maar ook daar betaal je  10% meer. (€ 15,47 tegenover € 13,99)

Colruyt is goedkoop

talisker-port-ruigheOpgelet echter. Wij vonden ook een prijsverschil in de Talisker Port Ruighe. € 42,59 in Colruyt, tegen € 48,60 bij Best of Whisky.

Prijsverschil: 13% voordeel voor Colruyt.

Op drankenwereld.be mag je er zelfs € 55,00 voor neertellen! Ook whiskymarketplace.be beet er met zijn € 46,01 de tanden op stuk. Wij vonden niemand die hem in België aan deze prijs kan leveren.

Conclusie

De marketingmachine van Colruyt staat voorlopig nog iets sterker dan die van sixpacks.be. MAAR in onze test blijkt alvast dat zeker niet alle producten op de whisky webshop de gegarandeerd goedkoopste zijn.

Hopelijk lezen ze bij Colruyt onze blog en passen ze de prijzen aan.

 

Volg mij op Social Media:RafDrankGetestwhiskyIn de feestfolder van een bekend warenhuis  stonden tussen de meldingen 'Laagste prijzen', 'Rode prijzen' en 'Extra kortingen' enkele single malts te blinken. Tijd voor een onderzoek want zeggen dat je de goedkoopste bent is één zaak, het ook echt zijn is nog iets anders! (het gaat over de folder...Alles voor de man met smaak!