Meteen naar de inhoud
Home » Green Douglas: whisky uit den Aldi

Green Douglas: whisky uit den Aldi

Green Douglas - whisky uit AldiBij Aldi promoten ze nu Green Douglas. Een beetje schimmig, want van wie het produceert is er geen spoor te vinden. Tenminste, je moet even zoeken, en via google kom je enkel met “Green Douglas” niet veel verder.

Maar in de omschrijving staat Oostkantons, en op het etiket 1836. Wanneer je distilleerderij en 1836 ingeeft kom je al snel op de site van Rademacher. De Green Douglas wordt niet vermeld, maar dat zal een afspraak met de Duitse winkelketen zijn. De talloze fans van deze site krijgen nu hun herkenningsmoment en inderdaad: Radermacher maakt ook gin, de 1836 en wij vonden hem alvast positief.

De whisky krijgt echter minder lovende commentaren. Whivie noemde het zelfs Aqua Vitae Horribilis. Bovendien is de prijs nu ook niet extreem laag, € 15,00. Maar dat is wel voor amper een halve liter en niet de gebruikelijke 75 cl.

Ons advies: om de Oostkantons te steunen, koop je beter hun gin. Wil je iemand die van whisky geniet een leuk cadeau geven, en wil je er toch geen honderd euro aan uitgeven? Voor 30 euro heb je een glenlivet 12. Daar kan je nooit mee misdoen. Laat de Green Douglas dus maar in het rek staan.

Facebook Comments Box

3 reacties op “Green Douglas: whisky uit den Aldi”

  1. Waardeloos artikel. Blijkbaar de Green Douglas niet geproefd en dan toch een zeer negatieve kommentaar van Whivie geplaatst. Die heeft het dan wel over de Lambertus 10 jaar oud, dus een totaal ander product. Op andere sites krijgt de Green Douglas 72/100 tot 85/100 en ik geef die ook iets van 75. Dat is alvast heel wat meer dan andere grote merken in deze prijsklasse verdienen.

    1. Bedankt voor je feedback Frank, we zullen hem misschien toch eens proeven dan. De eerste keer hadden we hem effectief niet geproefd maar dat komt omdat we eerst onze vrouw al eens hadden laten proeven:

  2. Zowel mijn zoon als ik lusten ‘s avonds al eens graag een glaasje whisky. Wij proefden al veel topmerken en lieten ons zo nu en dan ook al eens verleiden voor een budgetvriendelijkere fles. Wij zijn dan ook beide van mening dat de Green Douglas een echte aanwinst is voor onze Belgische whisky’s die zelf zijn mannetje staat naast de Gouden Carolus Malt van brouwerij Het Anker en dat is dan toch al een whisky die zich in een ander prijsklasse situeert. Green Douglas……proberen dus !

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: