slecht voor je keukenpanNiemand is perfect. Maar maak jij ook deze fouten met je pan? We helpen je met goede raad!

Vlees van de koelkast, recht de pan in.

Waarom mag dat niet? Omdat je lekker stuk vlees aan de buitenkant goed gebakken (of zelfs verbrand zal zijn) en binnenin nog rauw. Je vlees zal ook krampachtig samentrekken, omdat het als het ware schrikt van het temperatuurverschil.

Pan vol, overvol

Met een volle keukenpan, is er onvoldoende warmte om meteen aan je vlees te geven. Bij nagenoeg elke vleesbereiding, maak je een korst rond je vlees, en daardoor blijft het sap binnen in die korst. Met een overvolle pan krijg je (zeker bij kip uit te supermarkt) een pan vol water. Dan ben je dus aan het koken of stomen in plaats van te bakken.

Je wilt wel dat iedereen tegelijk kan eten? De oplossing: neem een extra pan.

Snel de keukenpan in

Laat de pan eerst warm worden, leg er nadien je voedsel in. Zoals hierboven staat: eerst korstje er rond maken. Zo hou je het lekker sappig.

Beefstuk in de antikleefpan

Handig omdat je geen aanbaksels hebt? Jammer, want met die aanbaksels ga je net de beste saus kunnen maken.

Draaien maar

Neen ! Stop met draaien. Heb een beetje geduld en draai het vlees niet de hele tijd om. Wanneer moet je het omdraaien dan? Pas als het vlees er makkelijk van loskomt!

En goed schuren

We eindigen gebruikelijk met de afwas. Gebruik daarbij een spons indien nodig, maar wel met de ZACHTE kant! De andere kant zal je oppervlakte beschadigen, krassen geven, en dus ook zorgen dat er stukjes van je keukenpan mee in je voedsel kunnen komen.

Volg mij op Social Media:RafGadgetsaanbaksels,draaien,keukenpan,pan,vleesNiemand is perfect. Maar maak jij ook deze fouten met je pan? We helpen je met goede raad! Vlees van de koelkast, recht de pan in. Waarom mag dat niet? Omdat je lekker stuk vlees aan de buitenkant goed gebakken (of zelfs verbrand zal zijn) en binnenin nog rauw. Je vlees...Alles voor de man met smaak!