Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Henri Maillart

Champagne Henri Maillart

champagne-henri-mailllart-chamery

Dit is één van de huizen waar ik al meerdere keren ben geweest, voornamelijk omdat de champagne goed en goedkoop is.

Over de ontvangst heb ik een dubbel gevoel, ik vertel hieronder waarom.

Champagne Henri Maillart is een huis in Chamery, een piepklein dorpje tussen Reims en Epernay. In het dorp zijn maar een paar straten en in één van die straten vind je dus Maillart. Het ziet er op het eerste zicht een rijhuis uit maar eigenlijk is het een soort vierkantshoeve met een mooi binnenplein.

 

Degusteren bij Champagne Henri Maillart

De eerste keer dat ik hier terecht kwam was eerder toevallig. We hadden die dag al een aantal bezoeken achter de rug en toen we terug op weg waren naar Reims kwamen we door Chamery. Er zijn meerdere huizen die je eventueel kan bezoeken maar omdat er voor dit huis een Belgische reisbus stond zijn we hier gestopt.

Op het binnenplein heb je langs de ene kant een ontvangst ruimte en langs de andere kant een ingerichte hangar. In deze hangar bevonden zich op dat moment een veertigtal Belgen die net een rondleiding achter de rug hadden. Wij kwamen net op tijd want zowel mevrouw Maillart als haar zoon begonnen rond te gaan met glazen champagne. Het tafereel deed me denken aan één of ander Duits bierfeest want men ging rond met van die houten plankjes waar allemaal glazen champagne in zaten.

Het moet gezegd, op dat moment waren ze niet zuinig! Al hun soorten champagne passeerden de revue en wie dat wou kon gerust meerdere glazen van dezelfde champagne drinken.

Goed gezien want op een gegeven moment gaf mevrouw Maillart het teken dat we naar de andere kant van de hangar mochten komen om champagne te kopen. Echt waar, zelden zo moeten aanschuiven om een paar dozen champagne te kopen. De drank die men heel royaal liet vloeien zal daar zeker voor iets tussen gezeten hebben!

Het jaar erachter zijn we nog een keer terug gegaan naar Maillart en deze keer wel met een afspraak. Toen werden we opnieuw ontvangen door mevrouw en ook toen hebben we alles kunnen proeven. Toen zaten we echter een beetje opeengepakt in de kleine ontvangstruimte en ik kon me ook niet ontdoen van de indruk dat ze er wat tegen haar zin stond.

Misschien had mevrouw een slechte dag… Kan gebeuren maar volgend jaar sla ik toch een jaar over.

Chamery

Chamery

 

Leuk om weten

Wat leuk is, is dat alle flessen ingewikkeld zijn in een soort inpak papier. met de naam Maillart op. Dat geeft de fles natuurlijk wel een extra feestelijk tintje als je ze boven haalt.

De cuveess zijn niet speciaal maar de brut is wel een lekkere, goed bruisende champagne. Bovendien wordt alles ter plekke geproduceerd.

Ik weet ook niet meer van buiten hoeveel ik net betaald heb voor een brut maar ik meen me te herinneren dat dit één van de goedkopere huizen is.

Dit is de officiële website: http://champagne-henri-maillart-et-fils.fr/
Meer info over het bezoeken van de Champagne streek vind je hier. Als je een hotel zoekt in de streek kan ik de Ibis aanraden in Epernay.

Facebook Comments Box
Tags:

9 reacties op “Champagne Henri Maillart”

 1. Myriam Van Mossevelde

  Zal wel zijn !een engelke da op a tong pist

 2. Ook al in groep geweest, en eens apart. Mevrouw kan idd gereserveerd zijn, maar tevens ook correct vriendelijk. Na het overlijden van haar man, deed ze samen met de zoon verder. Normaal dat je al eens een mindere dag hebt, denk ik. Prijs 14,70 brut en demi sec. Zeer lekkere champagne !

  1. Dag Ann,

   Bedankt voor je feedback.

   Misschien moet ik volgende keer nog eens langsgaan. De champagne is inderdaad erg goed!

 3. Massaer Theo

  Dag Ann , bedankt voor de goede uitleg . Het was zeer lekkere champagne .

  Bedankt , en tot later Theo .

 4. Evelien Vanbrabant

  Beste Kristof,
  Heb jij gegevens van dit huis om een afspraak te maken? Hun website werkt niet.

  Groetjes,
  Evelien

 5. Evelien Vanbrabant

  Beste kristof, heb jij nog contactgegevens van huis maillart? Hun website werkt niet en ik zou een reservatie willen doen.

  Groetjes, evelien

  PS. Prachtige website!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: