Meteen naar de inhoud
Home » Evenveel sterren voor Nederland en Belgie

Evenveel sterren voor Nederland en Belgie

De bekendste sterren uit resto-land zijn weer uitgedeeld en dat verplicht ons van er een woordje over te schrijven. Michelin heeft zopas bekend gemaakt welke restaurants er in 2014 aanspraak mogen maken op één van hun begeerde sterren.

In Belgie staan er voor het eerst meer dan 100 restaurants in de lijst dus waarschijnlijk een hele hoop blije gezichten in de Belgische Keukens.

De Michelin lijst van Nederland komt pas volgende week uit maar als ik kijk naar naar de lijst van 2013 staan beide lage landen status quo als het om aantal sterrenzaken gaat.

Het is even afwachten wie Sergio Herman gaat vervangen aan de top want Oud Sluis stop er mee eind dit jaar. Als Belg ken ik jammer genoeg geen enkele andere Nederlandse chef bij naam dus laat in de comments zeker weten welke naam we moeten onthouden.

In relatieve cijfers heeft Belgie dus iets meer bekroonde zaken maar voor de rest zijn er in Belgie geen verrassingen. De Karmeliet, Hof van Cleve en Hertog Jan voeren de Belgische lijst aan met 3 sterren, gevolgd door 2 sterren voor  ‘t Zilte, Comme chez Soi, enz.

Het enige dat we zeker weten over deze restaurants, buiten het feit dat ze lekker eten maken, is dat ze peperduur zijn.

De lijsten kan je hier nalezen:

Belgie: http://www.dinnersite.be/toprestaurants/michelin

Nederland: http://www.dinnersite.nl/toprestaurants/michelin

 

MIchelin sterren

De Michelin sterren wiki

De Michelin gids wordt wel degelijk uitgegeven door de bekende bandenfabricant. Begin 1900 reeds begonnen zij met het uitgeven van gidsen waarin chauffeurs goede restaurants en hotels konden vinden en nu een honderdtal jaar later doen ze dat nog steeds. Het rode boekje heeft zich ondertussen gespecialiseerd in het uitdelen van sterren en is samen met concurrent Gault Millau een authoriteit op het gebied van restaurant beoordelingen.

Om een ster te krijgen moet een restaurant een goede keuken hebben maar ook de bediening moet helemaal in orde zijn. Volgens Michelin speelt het interieur en de prijzen van een zaak niet echt een rol.

Er moeten dus ook betaalbare sterren restaurants tussen zitten… Wie een tip heeft mag het laten weten in de comments.

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: