Meteen naar de inhoud
Home » Trends voor in uw droomkeuken

Trends voor in uw droomkeuken

Het jaar is weeral bijna voorbij en dan kijken we graag al eens naar nieuwigheden die u in de (nabije) toekomst mag verwachten. In dit artikel gaan we eens kijken naar spullen die perfect zouden passen in uw nieuwe droomkeuken!

Ik heb zo eens rondgekeken en heb hieronder twee zaken gezet die blijkbaar al verkrijgbaar zijn maar waar ik nog niet van gehoord had. Vermoedelijk moeten beide zaken nog doorbreken bij het grote publiek want ik heb zelf dit jaar ook een keuken gezet en toen is er niet van gesproken.

De dampkap in je keukenblad

Heel cool en origineel! Er bestaan blijkbaar dampkappen die je niet langer aan de plafond moet hangen maar die gewoon in je keukenblad verwerkt zitten.

Ik heb eens gekeken naar een paar keukens en bij deze superstrakke keuken van Siematic is er nergens een dampkap te bespeuren. Op de eerste foto hieronder werken ze met een soort design armatuur (verlichting?) en op de andere hangen er enkel spots aan het plafond.

siematic-pure-s-3003-6 siematic-pure-s-3003-2

Je ziet duidelijk dat beide keukens volledig open staan dus waar gaat de rook naartoe denk je … Juist, die verdwijnt gewoon in het keukenblad.

In het Youtube filmpje hieronder kan je zelf zien hoe het werkt:

Er is wel één ding: je kan dit enkel installeren met kookplaten. Bij een gasvuur gaat het niet omdat je dan de kans hebt dat de vlammen in de dampkap gaan.

In het filmpje hierboven tonen ze een rond model maar er bestaan nog vele andere modellen ook. Op deze interieurblog hebben ze een heel uitgebreid artikel erover geschreven.

Kokend water zo uit de kraan

Een tweede trend die ik tegenkwam zijn kranen waaruit kokend water komt. Ik weet ook wel dat je uit sommige gewone kranen al vrij heet water kan krijgen dus je kan je de vraag stellen is dit nieuw? Ja en nee, de kokend water kraan is niet nieuw want bijvoorbeeld het merk Quooker maakt deze kranen al jaren. Wat wel nieuw is, is dat het steeds populairder wordt en dat je nu kranen hebt waar zowel warm, koud als kokend water uitkomt.

Deze kranen bestaan in verschillende soorten:

  • 3-in-1 kraan: Naast het gewoon warm en koud water kan je met deze kraan ook echt kokend water krijgen.
  • een losse kraan: Naast je bestaande kraan kan je een kraantje zetten waaruit enkel kokend water komt.

Wat zijn de voordelen? Dat spreekt voor zich: wil je een tas thee zetten moet je niet eerst de waterkoker erbij halen maar kan je ineens kokend water uit de kraan halen. Ook tijdens het koken kan dit erg handig zijn. als je ineens kokend water in je gerechten kan doen ga je heel wat tijd winnen.

Ook hier heb ik een filmpje van gevonden. Dit filmpje is nu toevallig van Grohe maar je hebt verschillende merken die dit soort kranen aanbieden. In de betere keukenwinkel kunnen ze je allicht goede raad geven hierover.

 

Zelf nog leuke nieuwigheden voor in de keuken gezien? Laat het gerust weten in de commentaren.

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: