Meteen naar de inhoud
Home » Waarom Namibië een prima land is om op safari te gaan!

Waarom Namibië een prima land is om op safari te gaan!

Droom jij er al lang van om een keer op safari te gaan? Ik snap je volledig! Een safari is sowieso een exclusieve reis die de meeste mensen maar één maal in hun leven maken dus als je zoiets plant is het logisch dat je eerst goed kijkt naar waar je wil gaan.

Als je met vrienden praat over een safari-trip komen meestal landen als Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania als eerste aan bod omdat omdat veel Nederlanders en Belgen daar al een keer geweest zijn. Dikwijls is het ook omdat de traditionele reisbureaus enkel safari’s naar die landen aanbieden.

Een safari reis kan je in zowat heel Afrika doen maar er zijn heel wat landen waar het erg onveilig is of waar de infrastructuur gewoon niet goed is dus daarom kan je best kijken naar landen in het zuidelijkere gedeelte van Afrika. Een land dat misschien minder bekend is maar waar je wel een fantastische reis kan maken is Namibië! Hieronder geef ik een paar hoogtepunten van het land mee.

Waarom een safari in Namibië?

Namibië ligt in zuid-west Afrika, boven Zuid-Afrika. In het verleden is het trouwens nog even gekoloniseerd geweest door onder andere Zuid-Afrika maar ook door Nederland en Duitsland.

Vanuit Nederland is het 12 à 13 uur vliegen om er te geraken. Dat is lang ,maar we gaan voor de exlusieve safari trip dus dat moet je er voor over hebben.

Safarimogelijkheden in Namibië:

Safarimogelijkheden heb je genoeg in Namibië! Er zijn verschillende safariparken zoals Bwabwata National Park, Khaudum National Park, Mangetti National Park en vooral het Etosha National Park.

Etosha National Park

Dit park is het meest bekende park van Namibië en ook dé plek waar je de Big 5 kan zien. Uiteraard is er nog een grote verscheidenheid aan andere dieren te zien ook maar de meeste safari-gangers willen deze 5 zeker zien!

(The Big 5 zijn: leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel.)

In dit park kan je ook de Ethosha Salt Pan vinden. Deze zoutpan is een enorm uitgedroogd meer dat vroeger relatief diep kon zijn maar dat in de loop van duizenden jaren uitgedroogd is waardoor je nu enkel nog een enorme zoutvlakte hebt die zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is.

Deze zoutpan beslaat zowat een kwart van het park en en dan moet je weten dat Ethosha sowieso al een heel droge plek is. Gelukkig vind je in het park ook talloze waterholes, dat zijn plaatsen waar je permanent water kan vinden, en die zijn bijzonder interessant voor toeristen. Het is aan deze waterholes dat je heel veel dieren tegelijk kan spotten!

Conclusie:

We hebben het hier over een enorm groot land dus ik kan onmogelijk alle bezienswaardigheden samenvatten in een kort artikel. Hopelijk heb ik je wel een klein beetje warm kunnen maken voor de safarimogelijkheden in Namibië.

Wat ik zeker ook nog moet vernoemen is dat je in Namibië ook prima een self-drive safari kan doen. Het woord zegt het zelf, je huurt een jeep en je rijdt zelf van de ene plek naar de andere. Ik weet niet of ik het zou durven zo op mijn eentje maar voor echte avonturiers moet dit de max zijn!

De reden dat ik het vernoem is omdat dit zeker niet overal mogelijk is. In Nambië wel omdat het relatief veilig is en omdat alles vrij goed bereikbaar en aangegeven is.

Wat ik ook gelezen heb is  dat je er ook kan kajakken in de Walvisbaai of ballonvaren over Sossusvlei.

Als je interesse hebt in Namibië moet je dat zelf maar even Googelen! Wat je zeker ook moet doen als je zelf al in Namibië geweest bent is je beste tips en tricks nalaten in de commentaren onder dit artikel.

 

Facebook Comments Box

7 reacties op “Waarom Namibië een prima land is om op safari te gaan!”

  1. Nog nooit een safari gedaan en nog nooit in Namibië geweest. Zo een self-drive safari zou ook niets voor mij zijn

  2. Kijkje in huis en tuin

    Het lijkt me erg leuk om een keer op safari te gaan en de wilde dieren van dichtbij te bekijken.

  3. Amy de Keijzer - Büttner

    Ik ben nog nooit buiten Europa geweest en eerlijk gezegd zie ik mijzelf ook niet zo gauw een safari boeken.

  4. Ik ben nog nooit in Namibie geweest. Als ik op safari zou gaan, zou ik ook naar Zuid Afrika gaan, maar dat komt omdat ik dan tips en tricks kan vragen aan een collega die daar is opgegroeid

  5. Jaaaa, Namibië is zo mooi! Ik heb 2 weken lang Instastories gevolgd van een YouTuber die daar op vakantie was. Zo prachtig. Staat hoog op mijn reis lijstje!

  6. Net als jij zou ik denk ik ook niet in mijn eentje durven gaan rijden en op safari gaan. Maar het lijkt me een prachtig land.

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!