Meteen naar de inhoud
Home » Edelweiss gin uit het Waasland

Edelweiss gin uit het Waasland

Altijd fijn om een lekker cadeau te krijgen! Nog fijner als het een origineel flesje gin is!

Edelweiss gin klinkt als een merk dat recht uit de Alpen komt maar niks is minder waar. Deze gin wordt gemaakt in Nieuwkerken-Waas, in het Waasland dus.

Deze topper wordt ambachtelijk gemaakt bij Brouwerij Verhofstede en de naam is afgeleid van de Edelweiss waterbron op hun terrein. De gin, en ook de andere producten van Verhofstede, wordt gemaakt met water uit die bron en vandaar dus de naam…

Ik heb het proberen opzoeken op hun website maar op heel de site staat geen woord over de gin. De gin is pas in 2013 op de markt gekomen en ik zie ergens op de site 2012 staan. Doet me vermoeden dat de site sindsdien geen update meer heeft gehad. Ach, een brouwer moet brouwen en niet aan zijn website werken zullen we maar zeggen.

Op de site staan wel andere producten dus als je die eens wil bekijken moet je hier zijn: http://www.brouwerij-verhofstede.be/

edelweiss gin

Is Edelweiss Gin lekker?

Jep! Deze gin is prima! Ideaal in combinatie met een flesje Fevertree tonic en wat jeneverbessen.

Aan de fles hangt trouwens een zakje met jeneverbessen dus je weet ineens welke garnituur je moet gebruiken voor de Edelweis.

Qua smaak kan ik hem niet direct naast een andere gin plaatsen. Ik ben geen expert in smaken beschrijven maar ik meen een ondertoon van komkommer te herkennen. Origineel is het wel en het past perfect in je gin collectie.

Zoals bovenaan gezegd heb ik de fles cadeau gekregen dus ik weet niet waar ze gekocht is en of ze gemakkelijk te vinden is in de gewone winkel. Ik weet wel dat je in de winkel van de brouwerij zelf kan kopen en online aan een scherpe prijs bij streekmarkt.be.

Ik vermoed eigenlijk dat je de flessen niet altijd kan krijgen omdat men per brouwsel maar 500 flessen maakt… Op het etiket van mijn fles zie je dat ik fles 116 van de 500 heb.

edelweiss gin

Heb je de Edelweiss gin zelf in huis of heb je hem al ergens geproefd? Laat even weten in de commentaren wat jij er van vind.

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!