Asperges zijn zo een zalige heerlijkheid dat je er best niks van verloren laat gaan!
Als je een gerecht met asperges maakt gooi je meestal de ‘kontjes’ en de schillen van de asperges gewoon weg. Met dit recept voor aspergesoep is dat opgelost.
Eénmaal asperges kopen en er tweemaal van genieten!
Recept voor aspergesoep met restjes
Benodigdheden:
Aspergeschillen en kontjes
1l water
2 bouillonblokjes
35g boter
35g bloem
pezo
Mixer
Zeef
Bereidingswijze:
Zet een liter water op het vuur en doe daar de kontjes, de aspergeschillen en de bouillonblokjes in. Laat dit een half uurtje pruttelen met het deksel op de pot.
Giet na een half uur ongeveer deze bouillon door een zeef en hou even apart.
Weeg 35g boter en 35g bloem af en maak een roux. (boter smelten en met een garde de bloem er door doen).
Doe nu geleidelijk aan het vocht er terug bij terwijl je constant roert zodat je een mooie gladde soep krijgt.
Haal de kontjes vantussen de schillen en doe die bij de soep. Mix ze met een staafmixer door de soep tot er geen stukjes meer inzitten.
Afkruiden met peper en zout en je aspergesoep met restjes is klaar!
Afwerken doe je naar eigen smaak, denk aan: peterselie, reepjes gerookte zalm, krokante spekjes enz.
Deze soep mag dan wel bijzonder lekker zijn maar als je gasten over de vloer krijgt maak je natuurlijk wel soep van volledige asperges!
Laat hieronder gerust weten in de commentaren of jullie dit ook zo maken.