Meteen naar de inhoud
Home » De perfecte combinatie van functionaliteit en stijl: Een design keuken!

De perfecte combinatie van functionaliteit en stijl: Een design keuken!

Ik was onlangs nog aan het denken hoe tevreden ik eigenlijk wel ben met mijn keuken! Het is een mooie design keuken met een heel lang eiland en een wand vol strakke kasten.

Eerlijk waar, ik mag toch zeggen dat een keuken als deze een soort droom is die uitkomt voor mij omdat ik erg hou van zowel koken als esthetiek. Dankzij een paar handige aanpassingen is het niet alleen voor mij een perfect plaatsje in huis, maar ook voor de rest van het gezin. Je hebt altijd veel licht door de grote raampartijen en achteraan het eiland zijn comfortabele krukken waar je (buiten eten natuurlijk) allerlei zaken kan doen.

Hieronder een foto van het eiland en onder de foto geef ik nog een paar details mee die ik echt niet meer kan missen.

Een drinkwater kraan met gekoeld- én bruiswater!

Deze zat niet mee in het origineel ontwerp van de keuken en heb ik dus achteraf laten plaatsen. Hier in huis drinkt iedereen graag en veel water maar ik moest altijd sleuren met de bakken. Ik heb dus even mijn zin doorgezet en het aangeschaft zodat iedereen nu zoveel water kan drinken als hij wil, recht uit de kraan.

De voordelen?

  1. Gemak: Een drinkwaterkraan biedt direct toegang tot schoon drinkwater zonder de noodzaak van bakken vol flessen te moeten halen. Bij mijn model heb je altijd gekoeld water en er komt dus ook bruiswater uit.
  2. Gezondheid en hygiëne: Drinkwaterkranen zijn meestal uitgerust met filters die onzuiverheden zoals chloor, bacteriën, sedimenten en andere verontreinigingen verwijderen. Dit zorgt voor een verbeterde smaak en gezonder drinkwater.
  3. Duurzaamheid: Door het gebruik van een drinkwaterkraan wordt de behoefte aan plastic flessen verminderd, wat bijdraagt aan het verminderen van de afvalproductie en het behoud van het milieu. Wil je weten hoeveel duurzamer het drinken van kraanwater in plaats van mineraalwater is? Dat kun je hier berekenen.

De nadelen?

  1. Kosten: Drinkwaterkranen zijn duurder zijn dan standaardkranen. Naast de initiële aanschafkosten zijn er ook periodieke onderhouds- en filtervervangingskosten.
  2. Installatie: De installatie van een drinkwaterkraan kan complexer zijn dan die van een standaardkraan, vooral als er extra leidingen of filters nodig zijn. Het kan vereisen dat een professional het werk doet.
  3. Geluid en plaats: Als je bruiswater neemt hoor je de machine echt wel lawaai maken. Die machine staat wel in een kast in het eiland dus dat valt best mee, maar je moet dus ook plaats opofferen voor de apparatuur.

Ik heb er trouwens bewust voor gekozen om een extra kraan te laten plaatsen. Deze staat naast de kraan die er al stond, maar nu blijft de afwas en het drinkwater toch een beetje gescheiden.

Je hebt veel bekende merken op de markt maar meer en meer fabrikanten beginnen er mee. Ik zag onlangs dat Grohe nu ook een heel assortiment van deze drinkwaterkranen heeft.

Alles mooi zwart afgewerkt!

De keuken zelf is helemaal wit maar ik wou alle details in zwart! Het granieten werkblad, de inductieplaat, de krukken, enz. allemaal mooi zwart.

Ook de spoelbak is in zwart composiet. Heel wat mensen probeerden me dat af te raden omdat dit altijd vuil zou zijn, maar dat is onzin! Ik denk dat je op een typische spoelbak in inox nog veel vlugger krassen gaat zien dan op dit zwart.

Oh ja, uiteraard is die drinkwaterkraan waarover ik het hierboven had ook zwart, maar niet zomaar zwart, die kleur heet ‘Gun Black Metal‘. Wil je hebben hoor!

Anyway, laat in de commentaren hieronder maar weten hoe jullie design keuken eruit ziet en wat je écht niet meer wil missen. Ik lees het graag!


Check ook mijn andere berichten over design een keer!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: