Meteen naar de inhoud
Home » Wijn kopen, doe je dat online of toch maar niet?

Wijn kopen, doe je dat online of toch maar niet?

Een vraag die ik via de blog geregeld krijg, is of ik mijn wijn online of toch gewoon in de winkel koop. In mijn geval is het antwoord dat ik beide doe. Zowel voor online als offline valt namelijk iets te zeggen.

Ik weet vrij goed wat ik lekker vind en ik kijk ook naar interessante promoties dus het hangt een beetje van het moment af of ik via een webshop of een fysieke wijnhandel koop.

Hieronder overlopen we vlug even de voor- en nadelen van zowel online als offline wijn kopen.

Waarom wel of niet wijn bij de winkel in de buurt kopen?

Ik ben nogal een voorstander van het principe ‘support your local business‘ dus mij zal je geregeld in de winkels in mijn eigen buurt vinden. Als het om wijn gaat heb ik het geluk dat er een prima zaak bij ons in het dorp is!

Een paar keer per jaar organiseren ze een wijn degustatie en dat is onmiddellijk al een groot voordeel. Je kan rustig de wijnen gaan proeven en krijgt er ook telkens een woordje uitleg bij. Dit is voor mij een luxe die je online niet kan vinden. Het persoonlijk contact maakt het allemaal net iets charmanter.

Uiteraard kunnen ze je in de winkel ook advies geven over welke wijn je bij welk gerecht moet serveren.

Een nadeel van buurtwinkels is dikwijls de prijs… Deze mensen zijn heel enthousiast en weten perfect waar ze mee bezig zijn maar personeel, bijvoorbeeld de huur van een winkelpand moeten nu eenmaal betaald worden en dan is het logisch dat men geen waanzinnige kortingen kan geven zoals je online soms wel kan vinden.

Bij supermarkten hebben ze meestal ook wel een verantwoordelijke voor de wijnafdeling dus met wat geluk kan je ook daar advies krijgen en meestal heb je daar wel een paar keer per jaar mooie kortingen.

Waarom wel of niet wijn online kopen?

Online heb je uiteraard geen persoonlijk contact en kan je de wijnen niet op voorhand proeven. Is dit een probleem? Voor mij niet!

Zoals ik in het begin van het artikel zei weet ik vrij goed wat ik wil dus ik kan al min of meer gericht bestellen. Bovendien klopt dat argument van ‘geen advies’ ook niet helemaal. Bij de meeste online winkels heb je wel degelijk een uitleg bij de wijnen die ze verkopen.

Vroeger was alles wat Frans was prima voor mij maar tegenwoordig focus ik mij liever op Italiaanse wijn of Spaanse wijn.

Pas op, dat wil niet zeggen dat ik totaal geen Franse wijn meer hoef maar een Tempranillo of een Barolo smaken gewoon zoveel zwoeler. Je moet het maar eens proberen!

Buiten het proeven en het contact zie ik eigenlijk enkel voordelen bij online bestellen:

  • Veel keuze
  • Dikwijls mooie kortingen
  • Snel geleverd
  • Je kan eender wanneer bestellen
  • Enz.

Conclusie:

Voor mij persoonlijk maakt het niet zoveel uit of ik nu online of offline koop. Prijs, kwaliteit, gelegenheid, enz. Dat zijn factoren waar ik rekening mee houd. Hoe zit dat bij jullie? Laat het even weten in de commentaren!

Nog twee snelle tips voor jullie:

Hier lees je vanalles over wijn en foodpairing.
Hou je ook van champagne? Hier vind je onze champagne promoties.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!