Normaal zijn we heel bescheiden jongens en halen we onze champagne zelf in Frankrijk omdat we die origineler (en goedkoper) vinden maar met de feestdagen mag het ook voor ons al eens iets meer zijn.

In de supermarkt vind je natuurlijk verschillende goede merken maar pakweg een Laurent Perrier of een Veuve Clicquot vinden we nét niet speciaal genoeg om onze gasten mee te verrassen.

Hieronder een overzicht van champagnes die bij ons wél altijd op tafel mogen komen maar eerst vragen we naar jouw mening!

Wat vind jij de beste champagne?

Hieronder kan je aangeven wat jouw favoriete champagne is. Je kan 2 merken aanduiden of als je merk er niet bijstaat kan je dat eenvoudig toevoegen.

Wat is de beste champagne?
  • Voeg zelf een antwoord toe

Heb je gestemd? Deel je resultaat dan via Facebook of Twitter met je vrienden:

Exclusieve champagne voor de feestdagen

Geen merken die je nog niet kent maar wel merken die op één of andere manier nét iets meer klasse uitstralen dan andere champagnes. Nadeel: ze zijn prijzig!exclusieve champagnes

Taittinger

Prestigieus champagne merk uit Reims. Dit huis is gesticht in 1734 dus je zou kunnen verwachten dat ze redelijk wat expertise hebben! Ondanks de hoge leeftijd toch de goedkoopste van de champagnes die we hier vernoemen.

Dom Perignon

Deze is voor mij absoluut de meest aantrekkelijke! Dom Perignon is de man die de champagne heeft ‘uitgevonden’ en in de vroegere Bond films dronk James enkel Dom Perignon. Bond is een man met smaak!

Krug

Geen idee waarom dit merk mij zo aantrekt… In ieder geval, het is bangelijk goede champagne maar je moet er stevig voor betalen. Ik heb gezien dat een fles Krug in de Colruyt momenteel 199 euro kost! Gelukkig kan je ze online ook goedkoper vinden.

Bollinger

Nog zo’n topmerk! Ik heb verschillende vrienden die zweren bij Bollinger en dat is absoluut te begrijpen. Echt heerlijke champagne! Hierboven schreef ik dat James Bond vroeger Dom Perignon dronk maar ondertussen is James overgestapt op Bollinger. Ook de dames van Absolutely Fabulous kunnen niet van de ‘Bolly’ afblijven!

Alle champagnes hierboven zijn de moeite maar ze zijn allemaal duur jammer genoeg.

Van plan om champagne te bestellen? Kijk even op Drankdozijn.be! Op die site kan je dikwijls flessen goedkoper vinden.

armand-de-brignacArmand de Brignac

Als geld geen rol speelt en je wil champagne die ook gedronken wordt door Jay Z en Beyonce dan moet je deze Armand de Brignac kopen. Deze champagne is het absolute luxe merk van champagnehuis Cattier en zit altijd in ‘zilveren’ of ‘gouden’ flessen. Je hebt een heel hoog bling bling gehalte en naar  het schijnt is de champagne ook echt heel goed!

Leuk om weten: Jay Z drinkt niet zomaar deze champagne. De heer Z is eigenaar van dit champagnehuis!

Ken je zelf nog champagnes die in dit lijstje thuishoren? Laat maar weten in de commentaren.


Ben je op zoek naar een champagne cadeau dat origineel en betaalbaar is? Check dan zeker de site van Yoursurprise eens. Ze hebben flessen waar je een persoonlijke boodschap op kan zetten en ook champagneglazen waar je een naam op kan laten graveren.

Laat ons in de commentaren ook weten wat jouw lievelings champagne is!

 

 


Bezoek je geregeld de Champagnestreek of ben je dat binnenkort van plan? Bekijk zeker onderstaande links dan ook een keer.

Geschenken met champagne

Welke champagnehuizen bezoeken?

Meer weten over de Champagnestreek?

Wat moet je weten voor je vertrekt naar de Champagnestreek?

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/11/exclusieve-champagnes.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2016/11/exclusieve-champagnes.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbollinger,champagne,Deutz,dom perignon,Krug,TaittingerNormaal zijn we heel bescheiden jongens en halen we onze champagne zelf in Frankrijk omdat we die origineler (en goedkoper) vinden maar met de feestdagen mag het ook voor ons al eens iets meer zijn. In de supermarkt vind je natuurlijk verschillende goede merken maar pakweg een Laurent Perrier of...Alles voor de man met smaak!