Meteen naar de inhoud
Home » Vergeten groente: Rammenas

Vergeten groente: Rammenas

rammenasRammenas, wat is dat?

Rammenas heb je in twee soorten zwarte (die is inderdaad … zwart) en witte. De witte noemen we overigens Rettich. De kleur daarvan is niet zo eenduidig wit, maar kan variëren. Beide varianten zijn zeer geschikt indien u wat extra vitamine C en calcium wenst.

Van smaak komen de radijsjes het meest in de buurt. Let op: de verschillende soorten variëren wel wat van smaak.

Door sommigen overigens ook “ramenas” geschreven.

Welke rammenas kies ik?

Je staat in de supermarkt, maar hoe weet je nu dewelke je er moet uitkiezen?

  • Als er nog lof aanhangt, zorg dan zeker dat je er een kiest met een frisse, groene kleur.
  • Kijk ook even naar de wortel: geen slap gedoe, liefst een uitkiezen met een stevige wortel

In de koelkast?

Voor de witte geldt: Als het lof er nog aanhangt doe je dat er best even af. Dan kan je hem 14 dagen in de koelkast houden.

Zwarte bewaar je beter in een koele berging. De koelkast is daar toch iets te fris voor.

Op het menu

Hoe maak je rammenas klaar?

Het eenvoudigste is rauw. Gewoon in niet al te grote blokjes en in de sla. Lekkere bittere toets voor op zomerse momenten. Of in schijfjes op je boterham met platte kaas.

Of je maakt hem in een stoofpotje voor een pittig smaakje.

Leuk receptje met Rammenas vonden we hier: Gestoomde langoustine met radijs, plattekaas en basilicum.

Zelf kweken?

Zaaien in april en mei. Oogsten zal vanaf augustus kunnen.

Facebook Comments Box

1 reactie op “Vergeten groente: Rammenas”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: