Meteen naar de inhoud
Home » Op een steel of liever traditioneel?

Op een steel of liever traditioneel?

Vandaag krijgen jullie een beetje huishoud advies van mij! Niet te veel natuurlijk want toegegeven, een echte held ben ik niet op dat gebied. Koken, wijntjes uitkiezen en zelfs een beetje tuinonderhoud is meer mijn ding maar helaas, soms moet je ook in huis één en ander doen.

Gelukkig heb ik hierover goede afspraken met mijn huisgenoten. Vuilzakken buiten zetten, de afwasmachine leegmaken en stofzuigen zijn taken die ik moet doen. Over dat laatste wil ik graag wat kwijt want het is daar dat je je leven heel wat gemakkelijker kan maken.

Benieuwd hoe? Lees dan zeker verder.

Steel of toch maar traditioneel?

De titel verklapt het al natuurlijk, we gaan kijken wat nu het beste werkt, een traditionele stofzuiger of een steelstofzuiger.

Vroeger hoorde je wel eens dat je voor het zware werk best een traditionele stofzuiger gebruikt en voor lichtere klusjes eventueel een steelstofzuiger.

Ik ben het daar niet mee eens! Het kan goed zijn dat deze stelling vroeger misschien opging maar vandaag de dag is dit toch zeker niet meer het geval. Ik heb zowel een traditionele als een steelstofzuiger en op het gebied van prestaties merk ik maar heel weinig verschil.

Toch is het zo dat ik tegenwoordig mijn traditionele stofzuiger niet meer bovenhaal en altijd mijn steelstofzuiger gebruik. Hier zijn verschillende redenen voor:

  • De draad: de draad op een traditioneel model is gewoon hatelijk! Je zal het zien, je bent net goed bezig en dan moet je stoppen omdat je draad niet lang genoeg is. Met een steelstofzuiger heb je hier geen last van.
  • Opbergmogelijkheden: Het is altijd een heel gedoe om die traditionele stofzuiger in de kast te krijgen. Je hebt de bak, de ‘darm’ en het opzetstuk. Bij mij is het altijd een gesukkel om die op te bergen. Mijn ander model hang ik gewoon achter een hoekje in het oplaadstation.
  • Snelheid: Hiermee bedoel ik vooral de snelheid waarmee je hem boven haalt. Dikwijls ligt er een stofje hier of daar en zie je er tegenop om direct weer die grote stofzuiger te gaan halen. Een steelmodel neem je vast en is direct inzetbaar.
  • Kracht: Hier zie ik niet direct een verschil. Als je een goed model hebt zoals mij zijn ze alletwee even krachtig.

Met andere woorden… Bij mij komt het traditioneel model niet meer uit de kast! Probeer het zelf maar eens en ik ben er zeker van dat je ook snel overtuigd zal zijn.

Benieuwd naar welk model ik gebruik? Check dan deze website en kijk zelf welke zij uitroepen tot de beste steelstofzuiger. Niet echt een verrassing voor de kenners denk ik. 🙂

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: