Meteen naar de inhoud
Home » vegetarisch eten – De noodzaak van vlees

vegetarisch eten – De noodzaak van vlees

Morrissey vond het nog eens nodig om in de aandacht te staan. Dat hij geen verschil ziet tussen pedofilie en het eten van vlees. Alsook deze: als “Jamie Orrible” vlees zo lekker vindt, waarom steekt hij dan niet een van zijn kinderen in de microgolf. Nou nou. Hij wilde een punt maken, bij deze. Goed zo jongen.

Ondanks dit soort malloten die “De Grote Waarheid” luidkeels blijven verkondigen, was het vegetarische idee toch zachtjes beginnen rijpen.

Waarom een vegetarische dag?

  • Niet omdat ik nu het hele verschil zal maken, maar voor de planeet is af en toe geen vlees wel beter. De ecologische voetafdruk van een kilootje vlees is en blijft enorm, ook bij bio. Dus neen, mijn dag per week zal geen graad opwarming verschil maken, maar laat me de dingen stap voor stap aanpakken.
  • Ongezond zal het niet zijn om de vleesconsumptie wat te matigen. Zonder een universitair onderzoek daarover te voeren denk ik dat een dagje zonder geen kwaad kan, integendeel.
  • Omdat ik tenminste 1 dag per week in de groep wil zitten waartoe naast Morrissey ook Einstein, Pamela Anderson, Mike Tyson (!), Bob Dylan en Kate Winslet behoren. (Voor de slechte verstaander, wat de rest van de wereld op zijn bord legt, dat kiezen ze zelf, dat is mijn zaak niet)

Wat is nu het probleem?

  • Vind maar eens iets ! De -tig kookboeken hier zijn opgebouwd rond: vlees – groenten – koolhydraten (be it pasta-rijst-aardappelen). Een recept waarbij je steak vervangen is door een lapje gemarineerde sojabonen die er dan steakachtig moeten uitzien en steakachtig (beter dan een poging kan ik het meestal niet noemen) moeten smaken; dat is vervangen van het origineel door een slechter alternatief. No go dus. Zelfs niet die keer dat ik rundsfond had gebruikt om de saus dan tenminste nog lekker te maken…
  • Uiteraard kan ik wel hier en daar een gerechtje vinden dat meer doet dan een ersatz vleessimulator in de olijfolie laten pruttelen, maar ik blijf nadien zitten met een gevoel “ik mis hier iets”. Een gevoel dat je na het eten dwingt om toch nog maar een schelletje serrano af te snijden.

De oplossing: zeg jij het maar

  • Is dat ik blijf proberen om een recept te vinden waarvan ik na afloop kan zeggen: “dat was lekker”.
  • Of jij, als overtuigde vegetariër doet ons een lekker recept aan de hand! Doe het niet om ons te overtuigen, maar voor de beestjes 😉

Uitsmijter: vorige week lag er een stukje wagyu vlees in de supermarkt. € 99,80 per kilo… Maar goed, jouw vegetarisch superrecept kan deze koe haar kalfje in leven houden !!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: