Meteen naar de inhoud
Home » Beste manieren om snel gewicht te verliezen om deze zomer fit te zijn

Beste manieren om snel gewicht te verliezen om deze zomer fit te zijn

n de lente beginnen veel mannen en vrouwen na te denken over hun figuur. Ze denken na over hoe ze er mooi uit kunnen zien op het strand of bij het zwembad. 2-3 maanden gaan heel snel voorbij. In deze tijd moet je afvallen en je figuur op orde krijgen. Als je nu begint met het nemen van maatregelen, heb je een kans om extra kilo’s kwijt te raken.

Medicijnen voor gewichtsverlies

Dankzij het effectieve en soms agressieve werk van marketeers weet bijna iedereen van het bestaan van pillen en injecties om af te vallen. Ze zijn goedgekeurd door controlerende Europese instanties en worden erkend als effectief, maar ze zijn niet voor iedereen geschikt. 

Als je enige doel is om slanker te worden en iedereen op vakantie te verrassen, zal je arts je ijver om af te vallen misschien niet waarderen. Medicijnen hebben specifieke indicaties voor gebruik. Ze zijn bijna allemaal voor obese patiënten. Saxenda is bijvoorbeeld geïndiceerd voor patiënten met obesitas of overgewicht in combinatie met comorbiditeiten. Om deze reden mag Saxenda niet zonder recept verkocht worden. De mogelijkheid om ongeveer 10% gewicht te verliezen trekt de aandacht van degenen die dergelijke indicaties niet hebben, maar echt willen afvallen zonder al te veel moeite.

Als je obesitas hebt, moet je naar een arts gaan. Positieve motivatie zal je helpen veel sneller te slagen. Als je een duidelijk doel hebt (tegen de zomer slanker zijn), kan dat een goede reden zijn om een behandeling te starten.

Naast medicatie zoeken patiënten ook hulp bij voedingssupplementen. Deze hebben echter weinig te maken met snel en gemakkelijk afvallen. Ze kunnen een waardevol hulpmiddel zijn op weg naar een langdurige en geleidelijke verbetering van het figuur. Zonder een intensief dieet en een actieve levensstijl heb je weinig kans om je doelen tegen de zomer te bereiken.

Kenmerken van de medicatiemethode voor gewichtsverlies:

 • Kan worden gebruikt, alleen op basis van doktersconsult en voorschrift
 • Heeft een strikte lijst van indicaties
 • Ontworpen voor geleidelijk gewichtsverlies en consolidatie van het resultaat (ongeveer 12 maanden)
 • Heeft een hoge efficiëntie (afhankelijk van het medicijn varieert de effectiviteit van 10 tot 15% van het oorspronkelijke lichaamsgewicht)

Dieet en sport

Dieet en sport zijn de belangrijkste sleutel tot succesvol gewichtsverlies. Dit is het eerste waar iedereen die snel wil afvallen aan moet denken. De gemakkelijkste eerste stap is om een voedingsdeskundige en een fitnessinstructeur te raadplegen. De eerstgenoemde zal een caloriearm dieet voor je ontwikkelen. Dit dieet moet gezonde voedingsmiddelen bevatten die boordevol voedingsstoffen zitten. De specialist zal je ook helpen een maaltijdschema op te stellen. De tweede helpt je bij het kiezen van de meest comfortabele oefeningen waarmee je calorieën verbrandt. Sommige mensen hebben een contra-indicatie voor hardlopen, hometrainers of elliptische trainers. Er zijn echter veel andere manieren om je calorie-inname te verhogen (wandelen, aerobics, zwemmen, enz.).

Dieet en sport mogen niet worden onderschat. Zelfs als je arts je heeft aangeraden om medicijnen te nemen, moet je nog steeds een calorietekort creëren. Alleen dan zal het lichaam vetophopingen gaan verbranden.

Voedingsaanbevelingen:

 • Rijk aan voedingsstoffen (veel groenten, fruit, volkorenproducten en eiwitten).
 • Verminder eenvoudige koolhydraten, suiker en vetten.
 • Veel water drinken.
 • Constante controle van de portiegrootte.

Aanbevelingen voor lichaamsbeweging:

 • Combineer cardio-oefeningen (bijv. stevig wandelen, hardlopen, zwemmen) om calorieën te verbranden met krachttraining om spiermassa op te bouwen en de stofwisseling te verbeteren. 
 • 3-5 trainingen per week, waarbij je de intensiteit en duur geleidelijk verhoogt, afhankelijk van hoe je je voelt.

Kenmerken van dieet en sport voor gewichtsverlies:

 • Onmisbaar voor wie wil afvallen
 • Geschikt voor iedereen (enige aanpassing is nodig, rekening houdend met de gezondheidstoestand)
 • Kan leiden tot een vrij snel gewichtsverlies (binnen 2-3 maanden)
 • Matig effectief (tot 10% van het oorspronkelijke lichaamsgewicht)

Hoe snel kan ik afvallen?

Ondanks het korte tijdsbestek moet je je richten op kwaliteit in plaats van snelheid van gewichtsverlies. Je moet niet proberen om in een week gewicht te verliezen. Dit is te veel stress voor het lichaam. Het risico om weer op het oude gewicht terug te komen is erg groot. Als je overgewicht hebt, is het waarschijnlijk dat je fouten hebt gemaakt in je dieet en levensstijl. Het ontwikkelen van nieuwe eetgewoonten kost tijd. Neem daarom nooit minder dan 30 dagen de tijd om af te vallen (deze periode is nodig voor de vorming van nieuwe gezonde gewoonten).

Als je een redelijk effectieve afslankmethode hebt gekozen, zul je de eerste resultaten binnen 7-14 dagen merken. Dit zou je moeten motiveren om door te gaan met afvallen. Als je na twee weken effectief afvallen stopt, zal het eindresultaat erg teleurstellend zijn. Ontwikkel nieuwe gewoonten. In dit geval blijf je de hele zomer slank.

Conclusies

Om in de zomer af te vallen, moet je je leven plannen en positieve veranderingen niet uitstellen. Hoe meer tijd je hebt, hoe gemakkelijker je zult afvallen. Stel realistische doelen voor jezelf. Ongeveer 10% van je lichaamsgewicht verliezen is geen fantasie. Maar om dit te bereiken moet je serieus nadenken over je eetgedrag en -gewoonten. Vertrouw niet gedachteloos op medicijnen. Ze helpen tegen ziektes, niet tegen luiheid of gebrek aan motivatie.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!