Meteen naar de inhoud
Home » Waarop moet je letten voor je een keukenkraan kiest

Waarop moet je letten voor je een keukenkraan kiest

Een nieuwe keuken kiezen is voor de meeste mensen best een hele opgave. Je moet de kleur kiezen, beslissen of je voor landelijk of heel modern wil gaan enz. Dan is het nog een kwestie van de juiste toestellen te vinden, heteluchtoven, stoomoventje erbij misschien, een vaatwasmachine enz.

En dan wacht er je nog één keuze: de kraan kiezen!

Je staat er niet bij stil maar een keukenkraan is enorm belangrijk. Op de site van Grohe las ik toevallig dit:

…de keukenkraan is het meest gebruikte onderdeel van je keuken…

Ga maar na, het klopt he. ‘s Morgens neem je water voor de koffie, na het ontbijt neem je water om de tafel af te vegen en zo gaat dat heel de dag maar door.

Daarom, voor je een kraan gaat kiezen moet je toch even stil staan bij een paar zaken.

Waar let je op bij de aankoop van een keukenkraan?

Ik weet het wel, als je een keuken koopt zullen ze je allicht in de winkel ook wel begeleiden naar een geschikt model maar even stil staan bij enkele punten kan geen kwaad.

Stijl:

Hiermee moet je uiteraard beginnen, een landelijke kraan in een hypermoderne keuken, dat voel je zelf ook aan, dat werkt niet.

Kleur:

De kleur is echt iets waar enkel jijzelf over kan beslissen. Ikzelf ben liefhebber van chromé omdat dat mooi in het oog springt in de keuken. Eventueel zou ik in mijn huidige keuken nog durven kiezen voor mat zwart omdat het dan perfect samengaat met mijn zwarte keukenblad. Wit, rood, blauw (?!) heb ik ook al gezien maar daar pas ik voor. Maar zoals ik altijd zeg… Smaak is kopen dus hou jullie vooral niet in.

Een ééngreeps- of tweegreepskraan:

Dit maakt een groot verschil! In een landelijke keuken kan ik mij voorstellen dat het mooi is om aan elke kant van de kraan een greep te hebben maar ik zou het niet meer kopen.

Ik sta veel in de keuken en ik kan jullie zeggen dat een kraan met slechts één greep superhandig is om vlug een bodempje water in een pan te doen. Ook als je vlug even je handen wil wassen is dit type eenvoudiger.

Extra’s:

Bij extra’s denk ik bijvoorbeeld aan een uitrekbare sproeier. Een dingetje dat je niet elke dag gebruikt maar wanneer je het nodig hebt is het wel handig dat je het hebt.

Er zijn ook modellen waarbij er onmiddellijk kokend water uit de kraan komt. Dit heb ik zelf niet maar ik kan me voorstellen dat dit ook erg handig is.

Prijs:

Niet onbelangrijk! Dikwijls ga ik voor een budget oplossing maar voor keukenkranen zou ik dat toch willen afraden. Ik ben dit artikel begonnen met te zeggen dat de keukenkraan het meest gebruikte toestel in je keuken is. Doe jezelf een plezier en investeer ineens in degelijk materiaal!

Uiteraard zullen er nog wel wat punten zijn waarop je moet letten maar ik denk dat ik hierboven toch de belangrijkste heb vermeld. Nog iets dat ik vergeten ben? Laat maar weten in de commentaren!

Interesse in keukens en design? Check dan even deze link met al onze artikels over keuken-design.

Facebook Comments Box

1 reactie op “Waarop moet je letten voor je een keukenkraan kiest”

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: