Meteen naar de inhoud
Home » Een groot gebaar – Roger Van Damme

Een groot gebaar – Roger Van Damme

Gisteren had ik de kans om een event met Roger Van Damme bij te wonen. Iedereen kent Roger allicht van op TV en van de vele boeken die hij uitgebracht heeft. Roger Van Damme is van oorsprong een Nederlander maar heeft school gelopen in ter Groene Poorte in Brugge en baat sinds 1994 restaurant Het Gebaar uit in Antwerpen.

Van Damme is van opleiding een patissier maar heeft het met zijn restaurant geschopt tot sterrenchef! In het verleden heeft hij verschillende keren een bezoek gebracht aan Ferran Adrià, de chef van El Bulli.

El Bulli is momenteel gesloten maar toen het nog open was stond het bekend als hét beste restaurant ter wereld en de chef is zowat de uitvinder van de moleculaire keuken. Het is duidelijk dat Van Damme goed opgelet heeft! Zijn plats maar vooral zijn desserts zijn echte pareltjes van een ongekend niveau.

Ik was dan ook bijzonder tevreden dat ik gisteren nog eens kon proeven van de man zijn kunst en niet alleen dat, ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om me een gesigneerde versie van zijn nieuw boek aan te schaffen.

een-groot-gebaar

Een groot gebaar

Het nieuwe boek van Van Damme is een verzameling van de beste desserten uit 20 jaar carriere. Als je ooit een dessert van hem hebt gegeten zou je als normaal mens er nog niet aan denken om een kookboek van Van Damme te kopen. Veel te ingewikkeld en veel te moeilijk! Dat is wat ik ook dacht maar het mooie aan dit boek is dat de desserts op de ‘easy-way’ uitgelegd worden.

Een dessertbordje bestaat altijd uit een heel pak verschillende smaken. In “Een groot gebaar” legt Van Damme elke keer uit hoe je een eenvoudige versie kan maken die je dan in een glaasje kan presenteren.

Pas op, dit is volgens mij nog altijd een uitdaging maar als je je eigen “Roger-Van-Damme-dessert” op tafel kan toveren gaan je gasten grote ogen trekken!

Het boek is te koop voor net geen 25 euro in de betere boekhandel of online via Cosmox.

Als je het nu koopt kan je tegen de feestdagen al uitpakken met een top dessert!

Hieronder nog de boodschap in mijn boek. Ik ga het proberen Roger!

roger-van-damme

 

ps: Op de foto’s hierboven sta ik uiteraard niet maar wel mijn vrouw die voor de gelegenheid model wou spelen.

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!