Meteen naar de inhoud
Home » Werkmeubilair: hoe maak je het je werknemers comfortabel?

Werkmeubilair: hoe maak je het je werknemers comfortabel?

Een bedrijf kent vele kanten; er wordt gewerkt, vergaderd, ontspannen en soms zelfs nieuwe ideeën bedacht of belangrijke contacten onderhouden. Voor dit alles heb je van alles nodig: werknemers, werkgevers, werkruimtes en werkgerij. Maar wat vaak vergeten wordt, is hoe belangrijk werkmeubels zijn.

Hoewel elk bedrijf vol staat met werkmeubels, is niet iedereen zich er bewust van hoe belangrijk het is om goed werkmeubilair aan te schaffen. Dat is dan ook waarom wij hier even aandacht aan gaan besteden, zodat ook jij je personeel kan voorzien van een comfortabele werkdag.

Kantoormeubilair

Het kantoor is voor veel mensen de plek waar ze de meeste tijd van hun dag doorbrengen. Een goed comfort is hierom dan ook essentieel. Door goede ergonomische bureaustoelen aan te schaffen, ben je garant van een goede werkhouding tijdens de lange kantooruren. Ook het bureau zelf dient op de juiste hoogte te staan, zodat je werknemer niet alsnog last van rugklachten krijgt.

Kantinemeubilair

Tussen al het werken door, is het belangrijk dat je personeel de tijd en ruimte heeft om lekker te kunnen ontspannen. Dit is waarbij de kantine om de hoek komt kijken – en dus ook het kantinemeubilair. Afhankelijk van de grootte van je kantine, is het zaak dat je zorgt voor stoelen die aangenaam zitten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld fauteuils of banken in een kleine kantine, of ergonomische stoelen in een grote. Ook barkrukken en statafels kunnen gebruikt worden als je niet genoeg ruimte hebt om alleen maar normale tafels en stoelen te plaatsen.

Vergadermeubilair

Bij veel bedrijven is vergaderen een onmisbaar onderdeel van een werkdag. Dat is waarom er vaak speciale vergaderruimtes voor worden vrijgesteld. Heeft jouw onderneming ook een vergaderruimte, zorg dan dat je werknemers of gasten voor een langere zit kunnen genieten van comfort. Ergonomisch vergadermeubilair is hierom een vereiste; discussiëren, pitchen, brainstormen of anderen overtuigen van samenwerking lukt minder goed als je niet aangenaam zit. Extra meubilair als koffietafels of opbergkasten kunnen helpen de vergaderruimte dusdanig aan te kleden dat de aanwezigen gedurende hun zit niks tekort zullen komen.

Directiemeubilair

Ook als je zelf een bedrijf leidt, dien je jezelf niet uit het oog te verliezen. Het directiekantoor is vaak niet alleen voorzien van een comfortabele, ergonomische bureaustoel en een robuust, houten bureau, maar ook van stoelen voor gasten of zelfs een vergadertafel. Het is belangrijk dat je gasten bij binnenkomst zich welkom voelen, maar ook snappen dat ze in de ruimte van de directie staan. Mooie, nette stoelen die zakelijk ogen maar huiselijk voelen kunnen erg goed helpen deze indruk te wekken.

Ontvangstmeubilair

Heb je een wacht- of ontvangstruimte, dan weet je dat je veel gasten van buiten je bedrijf zal ontvangen – en dat deze soms enige tijd moeten wachten. Dit maakt de ontvangstruimte niet alleen belangrijk voor een comfortabele zit, maar deze kamer geldt ook nog eens als een visitekaartje van je onderneming. Maak dus zeker dat je ontvangstmeubilair niet alleen huiselijk en aangenaam is, maar ook dat ze er mooi en sfeervol uitzien. Extra meubilair als een salontafel of koffiekast kunnen helpen dit extra huiselijke gevoel te geven. Want niet alleen je werknemers dienen te genieten van comfort, maar ook de mensen aan wie je levert.

Overig meubilair

Natuurlijk is geen enkel bedrijf hetzelfde; waar het personeel bij de één bijna de hele dag zittend doorbrengt, zijn er weer andere ondernemingen waar ze bijna alleen maar heen en weer lopen. Afhankelijk van de producten of diensten die je levert, kan je met extra meubilair te maken hebben. Heb je bijvoorbeeld slaapruimtes, of lever je diensten waarbij je gasten of klanten de hele tijd moeten zitten? Benader specialisten om zeker te weten dat je altijd het juiste meubilair aan weet te schaffen, en zorg dat je vervolgens goede controles uit blijft voeren om te checken of je wel de beste ervaringen blijft leveren.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!