Meteen naar de inhoud
Home » Dagelijkse Kost 5

Dagelijkse Kost 5

Dagelijkse kost 5 - Jeroen MeusDagelijkse Kost 5 zal ook dit jaar weer een van de toppers op de boekenbeurs worden. Rijen voor de stand van de televisiekok om toch maar een handtekening te krijgen gegarandeerd.

MAAR in de standaard top 10 (de relativiteit van de lijstjes leest in het toplijstenartikel) wordt hij wel verslagen door Mevrouw Jambers. (Puur Genieten 2 door Pascale Naessens). En vorig jaar werd hij in verkoopcijfers ook voorbijgestoken door de KVLV bron: artikel in het Nieuwsblad .

Dagelijkse kost 5 gefileerd

Dieetinformatie Het concept van eenvoudige recepten met eenvoudige ingrediënten is niet veranderd. Daarom is het telkens weer uitkijken naar de nieuwigheden wanneer er weer een Dagelijkse kost op de boekhandels wordt losgelaten. Deze keer blijkt het “dieetinformatie” te zijn. Mensen met een glutenallergie en / of behoefte aan een lactosevrij dieet krijgen met een makkelijk pictogram te zien dat een recept geschikt is voor hen.

Gemiste kans Enkele jaren geleden was er negatieve commentaar op Meus. Ene Oona Mennes gaf in haar masterproef aan dat Jeroen onverantwoord veel boter en zout gebruikt. Het leverde haar een 16 op 20 op, alsook een scherpe reactie van Meus. Lees het artikel hier . De televisiekok reageerde als door een wesp gestoken. Wel als zijn recepten dat toch geen drama zijn voor de bloeddruk, je aders er niet van dichtslibben en je er niet moddervet van wordt, dan moet hij dat misschien ook maar eens melden. Dus misschien een ideetje voor de Dagelijkse Kost 6: voeg er qua dieetinformatie ook het aantal calorieën aan toe.

Recepten De inhoud van Dagelijkse Kost 5 is niet verschillend van de vorige edities. Enkele recepten op het niveau van het bakken van een spiegelei (“Toast met Brie”, “gehaktballetjes”, “koude schotel” en “koude pastasalade met spek en feta”) en verder enkele klassiekers zoals Orloffgebraad en varkenshaasje.

Marketingmachine

Meus is niet langer de man van de verkoopsrecords. Eerder las je al hoe de KVLV en Pascale Naessens de man op vlak van verkoopscijfers inhaalden. Hoewel je je kan afvragen hoe lang er nog leuke en toffe makkelijke gerechtjes kunnen worden uitgevonden, lijkt de VRT daar alle vertrouwen in te hebben. Tot eind 2016 blijft Dagelijkse Kost op het scherm komen.

Hopelijk wordt de televisiekok geen lauw opwarmertje voor de televisieavond. Meus maakt de omgekeerde beweging van Peter Goossens. Na veel media-aandacht besloot hij terug achter zijn potten te gaan staan. Meus beslist nu echter om niet meer in zijn restaurant te werken. Met Gordon Ramsay en Alain Ducasse heeft hij natuurlijk collega’s die met een dergelijke beslissing ook niet slecht gevallen zijn. Afwachten wat de toekomst brengt.

De marketingmachine (een interviewtje in Humo, een passage in Café Corsari, elke dag een half uurtje in pré-prime time, een reportage in De Morgen en De Standaard, wat familiefoto’s in de Story, nagenoeg elke dag op de Boekenbeurs signeren) op volle toeren laten draaien en ook dit boek zal wel een bestseller worden. Alleen te hopen voor de Leuvenaar dat het grote publiek het allemaal niet zo moe wordt als… koude pap.

In afwachting kan u natuurlijk allemaal met Dagelijkse Kost 5 aan de slag. Mislukken zal alvast geen enkel van de recepten.

Technische Fiche

Titel: Dagelijkse kost 5

Auteur: Jeroen Meus

Fotografie: Verne

Uitgeverij: Van Halewyck

Blz: 207 

Uiteraard hebben we Dagelijkse Kost 5 ook in onze online winkel.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: