Meteen naar de inhoud
Home » Low impact koken

Low impact koken

Je kan gemakkelijk de wereld op je bord toveren; een fruitslaatje met bananen uit Nieuw-Guinea, lychees uit Madagaskar en mango’s uit Indië. Naar de seizoenen moet je net meer kijken. Het hele jaar door heb je vers lamsvlees. Of het nu van Texel, Ierland of Nieuw Zeeland komt. Bonen uit Kenia,  tomaten uit Italië.

Maar je kan ook kiezen voor seizoensgebonden producten van hier, low impact koken dus. Alleen: wie weet er nu nog wanneer je welk product kan kopen en waar alles vandaan komt?

Wij hebben 6 websites gevonden waarop je heel wat informatie kan vinden.

Low impact koken

  • 1 Voor vis is er een overzichtelijke kalender, je kan hem hier vinden: kalender. Zo zie je precies welke vis op welk moment op zijn best is. Die is vers, moet niet worden ingevroren of van andere stukken van de wereld worden overgebracht. Minder transport en minder energie nodig om alles langdurig in te vriezen. Naast low impact kan je zo gewoon versere en dus meer smaakvolle producten kopen.

 

  • 2 Zin in een Belgisch avondje? Belgisch bieren en kazen van hier gaan perfect samen. Op www.kazenvanbijons.be kan je ze allemaal vinden. Er staat trouwens bij welke dranken er goed bij passen.  Stap dus gerust af van de traditionele kaas-en wijnavond. Overigens, buiten pakweg een stevige Rioja is er toch niet veel wijn die standhoudt bij een smaakvolle kaas.

 

  • 3 Op de gelinkte website www.fruitvanbijons.be staat trouwens al wat je van fruit van hier kan vinden. Eveneens met vermelding van wanneer je best wat kan gaan kopen.

 

  • 4 Voor groenten kan je dan weer even kijken op flandria. Hier  is er zelfs extra inspiratie in de vorm van seizoensgerechten. Op www.groentekalender.be zie je in een nog makkelijker overzicht wat je nu best kan kopen. Je zal zien dat het ook in de winter echt wel meer is dan rapen en bieten.

 

  • 5 Typischer kunnen we het allicht niet vinden. Vroeger was het not done, maar nu, in een mooi glas geserveerd is een lekker biertje bij het eten steeds hipper. Let wel op dat je serveert in aantrekkelijke glazen (een groot wijnglas is een uitstekend idee), en dan is dit een perfect alternatief voor wijn die van Australië, Zuid-Afrika of Zuid-Amerika wordt ingevlogen. Websites over belgisch bier genoeg en gewoon in de supermarkt of drankencentrale is een Belgisch biertje natuurlijk niet al te moeilijk te vinden.Je hoeft het trouwens niet al te ver te zoeken, neem zeker ook eens een kijkje op onze lijst met alle Belgische bieren.

 

low impact koken

  • 6 Voor de bijzonder bewuste consument kunnen dan ook nog de zogenaamde ecolabels helpen. Alleen… er zijn er liefst 12. Echt gemotiveerd? Afhankelijk van wat er voor jou belangrijk is: sociaal / milieu of controle kan je op http://www.labelinfo.be/label/tabel/6/ je keuze maken.

 

 

 

 

 

Sixpacks is er niet om het klimaat te redden maar wil je lekker koken met verse producten dan kan perfect met bovenstaande tips… Suc6 !!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!