Dit plukbrood heb je zeker al eens voorbij zien komen op Instagram of Pinterest! Terecht want het oogt niet alleen mooi, het is ook nog eens mega lekker en eenvoudig te maken! Een plukbrood maken is niet moeilijk, integendeel, op een paar minuutjes is het klaar om in de oven te gaan.

Hieronder leggen we in een paar stappen uit hoe het moet.

Zelf plukbrood maken

Dit is zoiets waar je eigenlijk eindeloos mee kan experimenteren.

Ik geef hieronder de ingrediënten mee die ik de laatste keer zelf gebruikt heb maar je kan dus zelf ook andere ingrediënten gebruiken.

Ingrediënten

  • Eén ongesneden brood
  • 3 tenen look
  • Boter
  • Provencaalse kruiden
  • Geraspte kaas
  • Zeezout
  • Peper

Bereidingswijze

In dit voorbeeld heb ik gebruik gemaakt van boter maar die kan je eventueel ook vervangen door olijfolie. Persoonlijk vind ik echter dat je met boter net iets meer dat smeuiig effect krijgt.

Begin met het brood te snijden. Maak in twee richtingen diepe sneden maar zorg dat je zeker niet door het brood snijdt.

Laat de boter smelten en pers er de tenen look in. Doe er achteraf ook de provencaalse kruiden bij en roer alles goed door elkaar.

Als je het brood goed gesneden zou het er al moeten uitzien zoals op de foto hieronder.

Giet de gesmolten boter over het brood en zorg dat je overal wat boter gegoten hebt.

plukbrood maken

Vul alle gaatjes nog op met de geraspte kaas en doe er dan nog peper en zeezout over.

Ik heb Cheddar gebruikt maar je kan evengoed een andere soort kaas gebruiken.

Steek het brood nu een kwartier in een oven van 185 graden en het is klaar. Het zou er ongeveer moeten uitzien zoals op de foto hieronder:

plukbrood maken

Zet het brood direct op tafel en laat iedereen er maar stukjes afplukken. Ik had nog wat extra dipsaus erbij gezet maar dat is eigenlijk zelfs niet nodig.

Servetten daarentegen zijn wel een must!

Enjoy!


Fan van lekkere recepten zoals deze? Bekijk dan bijvoorbeeld ook dit recept voor tomaat met look en peterselie een keer.

Opmerkingen of andere recepten zijn zeker welkom in de commentaren hieronder!

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/08/plukbrood.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2021/08/plukbrood.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbrood,plukbrood,ReceptDit plukbrood heb je zeker al eens voorbij zien komen op Instagram of Pinterest! Terecht want het oogt niet alleen mooi, het is ook nog eens mega lekker en eenvoudig te maken! Een plukbrood maken is niet moeilijk, integendeel, op een paar minuutjes is het klaar om in de...Alles voor de man met smaak!