Meteen naar de inhoud
Home » Fit het nieuwe jaar in maar hoe …

Fit het nieuwe jaar in maar hoe …

Fit en gespierd zijn, dat is waarschijnlijk een droom van vele mannen. Daar is ook helemaal niks verkeerd mee. Wie goed in form is voelt zich stukken beter en presteert ook veel beter.

Zelf ben ik daar trouwens ook heel erg van overtuigd. Alleen is het soms een struggle om consequent te trainen terwijl er eigenlijk zoveel middelen bestaan om je te helpen.

Ikzelf ben geregeld te vinden in sportschool Hasselt maar zoals ik net schreef is het niet altijd evident om elke week 3x te gaan trainen. Op zo een momenten is het handig om ook thuis materiaal te hebben waardoor je gewoon thuis even lekker kan knallen.

Vroeger had ik thuis een hele bank met zware gewichten maar die is verdwenen toen onze zoon geboren werd. Plaatsgebrek… een probleem dat velen onder jullie allicht wel kennen.

Nu heb ik echter iets nieuws. Het werkt perfect en het neemt amper plaats in! Ik heb het over die rekkers waar je tegenwoordig veel reclame van ziet.

Lees even mee verder hieronder.

Trainen met elastische banden

In plaats van zware gewichten die veel plaats innemen heb ik nu van die elastische banden aangeschaft. Pas op, ik werk nog steeds met gewichten ook maar dat doe ik nu enkel in de fitness. De combinatie van thuis/fitness werkt momenteel heel goed.

Waarom zou je in godsnaam trainen met van die weerstandsbanden vraag je je misschien af. Wel, persoonlijk kan ik wel een paar redenen opnoemen:

  • Het voelt gewoon heel smooth. Met zware dumbells kan je dikwijls moeilijker die vloeiende beweging maken en dat gaat hiermee echt heel vlot.
  • Je kan ze ook zwaarder of lichter maken. De verschillende kleuren kan je apart gebruiken of combineren dus je kan perfect de intensiteit aan jouw niveau aanpassen.
  • Het neemt geen plaats in en je kan zowat op elk vrij moment aan de slag

Ik heb gemerkt dat er op de fitness zelf ook meer en meer mensen het gebruiken en op de site van de Basic Fit hebben ze er ook een artikel over geschreven.

Iedereen traint natuurlijk hoe hij of zij het zelf wil maar ik vind het absoluut een goede uitvinding! Hoe zit dat met jullie? Hoe combineren jullie fitness/thuis training? Laat maar weten in de commentaren!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!