Meteen naar de inhoud
Home » Groene Duvel

Groene Duvel

Groene Duvel

Groene Duvel

Duvel kent iedereen natuurlijk maar er bestaat ook een variant die veel minder bekend is. In Antwerpen is die bekend als “Kleine Duvel”. Maar de officiële naam is “Groene Duvel”; het etiket verklaart de naam.

De oorsprong zou liggen bij de Gentse Feesten. Daar wilden ze wel de smaak van een goede Duvel, maar liever wel iets lichter.

Het bier is hetzelfde als een gewone Duvel, maar zonder hergisting op de fles. Daardoor is de kleur helderder. Het kleurverschil heeft ook te maken met het glas waarin het wordt geschonken. Een zogenaamd “fluitje”. En een Duvel die “parelt”, dat is bij een Groene Duvel ook minder het geval. Ook hier: het niet hergisten op de fles is de oorzaak.

Onbekend die Groene Duvel

Het bier bestaat intussen 50 jaar, maar je kan het zeker niet overal vinden. Ik ben het zelf de laatste jaren eigenlijk niet meer tegengekomen. Weet jij nog een café of goede bierhandel waar je het kan kopen? Laat het even weten onderaan in de commentaren zodat iedereen dit lekkere frisse bier kan proeven !

Smaak van Groene Duvel

Duvelse pils: De smaak is aangenaam en proeft echt als een pilsversie van de gewone Duvel. Wel complexer en rijker van smaak dan andere pils. Ik was aangenaam verrast.

Aperitief: Op zomerse terrassen zie je wel eens mensen een “Rode” Duvel als aperitief nemen, maar dan is de Groene variant meer geschikt. Zo proef je nadien toch meer van je eten.

Groene-Duvel

Gevaarlijk

Alcohol Met een alcoholpercentage van 7,5% toch wat gevaarlijk om te gebruiken als dorstlesser. Een gewone pils heeft maar 5%, dus dit is aanzienlijk meer.

kleine flesjes Doordat het flesjes (ik ben nog nergens van ’t vat tegengekomen) van 25 cl. zijn is het mogelijk wel wat minder gevaarlijk dan de “rode” én de tripel hop varianten.

Conclusie

Een aangename ontdekking. Lekker biertje, echt smaakvol. Vollere smaak dan een pilsbiertje, maar geen overweldiging zoals bij Gewone Duvel.

Dit ga ik nog drinken. Onbemind, want onbekend.

De Belgische bierliefhebber heeft er alvast een Gouden Tip bij !

 

Facebook Comments Box

7 reacties op “Groene Duvel”

 1. UPDATE: In het Drankencircus in Zwijndrecht (Polderstraat 59) is de Groene Duvel eveneens te koop.

 2. UPDATE 2: ook in Puurs (De Vedette – Kloosterhof 1) is groene Duvel te vinden.

 3. De Repliek (Melsele) schenkt eveneens Groene Duvel

 4. In Klein-Brabant wordt het bier in meerdere cafe’s geschonken. Ondermeer in Hingene bij De Blauwe Koe en Het Vredesoord, in Branst bij ’t Koningsrek (bij zates). Verder nagenoeg in alle cafe’s in Puurs en deelgemeenten waaronder in Breendonk, de thuishaven van brouwerij Moortgat

 5. Monique Sommen

  In Meerhout ” bij den doktoor” is den groene duvel ook te verkrijgen.

 6. ‘T Vissershoveke in Oostrozebeke…

 7. Luc Lepeire

  Cafe oud tolhuis Schelle ook groene Duvel!

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!