Tapas zijn typisch Spaanse hapjes. Normaal gezien worden ze op tafel gezet als aperitiefhapje maar als je er voldoende bij elkaar zet kan je dit perfect eten als maaltijd.

Hieronder staan een paar recepten die je gemakkelijk zelf kan maken en je moet voor de ingrediënten niet eens naar een speciale Spaanse winkel want we gebruiken gewoon ingrediënten uit de supermarkt en heerlijk Belgisch varkensvlees.

Het eerste recept is er eentje voor Pinchos Morunos (spiesjes) en het tweede is voor gemarineerde varkenslapjes op een broodje.

tapas-varkensvlees-tafel

Recepten Tapas met Belgisch varkensvlees

Pinchos Morunos

Ingrediënten

1 stevig stuk varkensvlees. Bedoeling is van er blokjes van te snijden.
1 theelepel oregano
1 ui
snuifje chilipoeder
snuifje komijn
snuifje zoete paprikapoeder
snuifje gemalen koriander
citroensap
2 gehakte teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snij het varkensvlees in blokjes. Snipper de ui maar hou nog enkele grotere stukken apart, die gaan straks tussen het vlees op de brochette.

Doe de ui in een blender en doe er de olijfolie, wat citroensap en alle kruiden bij. Mix alles tot je een mooie marinade hebt.

Leg de blokjes varkensvlees een uurtje in deze marinade.

Steek het vlees op een spies en steek tussen elk blokje een stukje ui.

Grillen tot het vlees mooi gaar is en opdienen.

pinchos-morunos2

Varkenslapjes met brie en ui

Ingrediënten

1 varkenshaasje
1 stokbrood
1 brie
1 ui

1 tas heet water
3 tassen koud water
jeneverbessen
peperbolletjes
tijm
enkele blaadjes laurier
4 eetlepels suiker
2 eetlepels zout

Bereidingswijze

Begin met de marinade: Doe de suiker en het zout in een kom en doe daar eerst het heet water bij. Roeren tot het zout en de suiker opgelost zijn en dan doe je het koude water er bij. Doe de rest van de kruiden in het water en leg het varkenshaasje er in. Dit kan afgedekt in de frigo voor een paar uur.

marinade-varkensvlees

Haal het vlees uit de frigo en snij het varkenshaasje in plakken. Leg de plakken op een plank en sla er op met een zware pan. Het vlees is nu iets platter en ongeveer de goede maat om straks op het brood te leggen.

varkensvlees-medaillon varkensvlees-medaillon2

Snij ondertussen ook de ui in ringen en laat die zachtjes sudderen in wat boter. De bedoeling is om van die heerlijk zachte, lichtje bruine ui-ringetjes te krijgen. Dit duurt even dus zet ze op tijd op. Je moet regelmatig roeren zodat er niks kan aanbranden.

Je kan ook het stokbrood al snijden en het lichtjes roosteren in de oven.

Als de ui ongeveer goed is bak je het vlees tot het mooi gaar is.

Doe nu eerst wat ui op het stokbrood, dan een plak brie en daarop doe je het varkensvlees.

tapas-varkensvlees-broodje tapas-varkensvlees-broodje2

Vlug opdienen zodat het nog warm is!

Als je verschillende tapas op je bord legt ziet het er ongeveer zo uit:

tapas-varkensvlees-bord

Voor de volledigheid nog even meegeven wat de andere tapas zijn. Onderaan naast het broodje ligt een tortilla en daarnaast heb je champignons in een look-roomsaus. Superlekker en het recept staat hier.

https://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/05/tapas-varkensvlees-tafel.jpghttps://www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/05/tapas-varkensvlees-tafel-150x150.jpgKristofFoodrecept,SpaansTapas zijn typisch Spaanse hapjes. Normaal gezien worden ze op tafel gezet als aperitiefhapje maar als je er voldoende bij elkaar zet kan je dit perfect eten als maaltijd. Hieronder staan een paar recepten die je gemakkelijk zelf kan maken en je moet voor de ingrediënten niet eens naar een...Alles voor de man met smaak!