In de herfst eet ik graag pompoensoep! Het is lekker en pompoenen vind je genoeg! Bovendien kweekt mijn oom ze in de tuin dus ik zou wel gek zijn om ze niet te gebruiken! Het enige nadeel is dat hij altijd van die grote oranje kanjers meegeeft en die zijn niet zo eenvoudig schoon te maken. Om die reden maak ik ook graag butternutsoep. De butternut pompoenen zijn kleiner  en je moet ze zelfs niet schillen om een heerlijke soep te maken.

Bij pompoenen is het net hetzelfde als bij veel groenten en fruit: in de schil zitten de meeste voedingsstoffen!

Bij zo een grote oranje pompoen moet je natuurlijk wel altijd de harde schil eraf doen maar bij een butternut dus niet. Ik weet dat sommige mensen nu al afhaken en gaan beweren dat die schil er wel afmoet maar geloof me vrij, dat is niet nodig. Goed wassen met water is meer dan voldoende.

Hieronder geef ik jullie een recept mee voor butternutsoep mét schil. Maak het en je zal zien dat ik gelijk heb. Heel lekker!

butternutsoep

Recept butternutsoep

Het recept hieronder is een basisrecept. Wie dat wil kan gerust wat experimenteren met curry, een beetje gember of op het einde wat room er door.

INGREDIENTEN (4 personen / 2 liter)

  • 2 dikke uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 butternut met de schil er nog aan, zaden en bovenkant en onderkant wel verwijderen
  • verse tijm
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • boter

BEREIDING

  • Laat de boter smelten in de pot
  • Stoof de uien
  • Gooi een paar minuten nadien ook de gesnipperde look erbij
  • Voeg de butternut stukjes eraan toe
  • Overgieten met kokend water (2 liter) en gooi ineens de bouillonblokjes er ook maar bij
  • Als alles goed kookt, voeg je de tijm toe
  • Als alles gaar gekookt is, haal dan de tijmtakjes eruit
  • Mixen en eventueel nog wat bijkruiden

 

Hoe zit dat bij jullie? Liefst een gewone pompoensoep of liever deze butternutsoep. Laat het gerust even weten in de commentaren.

TIP: Onlangs zag ik nog een leuke extra smaakmaker op een kookgroep op Facebook. Doe eens een rijpe banaan door je butternutsoep, lekker hoor!

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/10/butternutsoep.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/10/butternutsoep.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodbutternut,pompoen,Recept,soepIn de herfst eet ik graag pompoensoep! Het is lekker en pompoenen vind je genoeg! Bovendien kweekt mijn oom ze in de tuin dus ik zou wel gek zijn om ze niet te gebruiken! Het enige nadeel is dat hij altijd van die grote oranje kanjers meegeeft en die zijn niet...Alles voor de man met smaak!