In de herfst eet ik graag pompoensoep! Het is lekker en pompoenen vind je genoeg! Bovendien kweekt mijn oom ze in de tuin dus ik zou wel gek zijn om ze niet te gebruiken! Het enige nadeel is dat hij altijd van die grote oranje kanjers meegeeft en die zijn niet zo eenvoudig schoon te maken. Om die reden maak ik ook graag butternutsoep. De butternut pompoenen zijn kleiner en je moet ze zelfs niet schillen om een heerlijke soep te maken.
Bij pompoenen is het net hetzelfde als bij veel groenten en fruit: in de schil zitten de meeste voedingsstoffen!
Bij zo een grote oranje pompoen moet je natuurlijk wel altijd de harde schil eraf doen maar bij een butternut dus niet. Ik weet dat sommige mensen nu al afhaken en gaan beweren dat die schil er wel afmoet maar geloof me vrij, dat is niet nodig. Goed wassen met water is meer dan voldoende.
Hieronder geef ik jullie een recept mee voor butternutsoep mét schil. Maak het en je zal zien dat ik gelijk heb. Heel lekker!
Recept butternutsoep
Het recept hieronder is een basisrecept. Wie dat wil kan gerust wat experimenteren met curry, een beetje gember of op het einde wat room er door.
INGREDIENTEN (4 personen / 2 liter)
- 2 dikke uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 butternut met de schil er nog aan, zaden en bovenkant en onderkant wel verwijderen
- verse tijm
- 2 kippenbouillonblokjes
- boter
BEREIDING
- Laat de boter smelten in de pot
- Stoof de uien
- Gooi een paar minuten nadien ook de gesnipperde look erbij
- Voeg de butternut stukjes eraan toe
- Overgieten met kokend water (2 liter) en gooi ineens de bouillonblokjes er ook maar bij
- Als alles goed kookt, voeg je de tijm toe
- Als alles gaar gekookt is, haal dan de tijmtakjes eruit
- Mixen en eventueel nog wat bijkruiden
Hoe zit dat bij jullie? Liefst een gewone pompoensoep of liever deze butternutsoep. Laat het gerust even weten in de commentaren.
TIP: Onlangs zag ik nog een leuke extra smaakmaker op een kookgroep op Facebook. Doe eens een rijpe banaan door je butternutsoep, lekker hoor!
Ik heb dus nog nooit pompoensoep gegeten… Ik ben wel benieuwd hoe dat smaakt nu.
Ale? Direct naar de winkel zo’n butternut halen zou ik zeggen!
ik heb deze soep gemak met en kleine aanpassing.Verse tijm vervangen door gedroogde, een theelepel deze kunt ge mee opeten.Netto butternutpompoen vlees 1Kg600.Gekookt in presto duurt slechts 11 minuten.Verder heb ik het basisrecept aangehouden.Het was niet goed maarSUPER UITSTEKEND GOED
Bedankt voor de tip Roger!
Ik heb het toevallig laatst ergens als amuse gehad, was inderdaad erg lekker. Ik sla je recept in ieder geval even op, want zelfgemaakte soep gaat er altijd wel in hier.
wat leuk , dat wist ik niet : dat je butternut niet hoeft te schillen. Dank voor deze tip, want dat is inderdaad nogal een werkje zeg maar. Overigens : pompoen uit de oven is ook errug lekker
Leuk recept en lekker! Butternut hoef je niet te schillen, handig he!
wat een leuke tip e helemaal van dit seizoen. ga ik onthouden
Oh wat apart, ik wist helemaal niet dat je de schil kon eten!
Schil eten? Echt BRR lijkt mij niet echt super lekker
Ik ben meestal toch lekker van een simpel tomatensoepje. Dat vind ik het lekkerst blijven.
Wat heerlijk! Wij eten in de winter vaak zelfgemaakte tomaten soep. Hartsikke lekker en gezond
Pingback: Water use is more than tap water! | Hanne Ceulemans