Zitten er vegetariërs onder onze lezers? Ideaal want dit is echt een vegetarisch top receptje!
Dit recept is bedoeld om koud te eten maar ik heb het warm gemaakt en dan smaakt het minstens even goed. Ik heb het ook zonder dressing gedaan. In de zomer maak je het koud mét dressing natuurlijk.
Bovendien is de combinatie van boontjes, walnoten en champignons uiterst gezond. De gepaneerde feta is dé ideale smaakmaker en zorgt ervoor dat je meer dan genoeg zal hebben!
Ingrediënten voor 4 personen
300 g fijne groene boontjes
200 g paddenstoelen
400 g fetakaas
4 el olie
1 el sherry-azijn
1 teentje knoflook
zeezout
4 blaadjes salie
peper van de molen
1 sjalot
50 g grof gehakte walnoten
paneermeel
1 ei
Bakboter
Bereidingswijze van gepaneerde feta
Snijd de steeltjes van de boontjes af maar behoud de spitse uiteinden.
Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en blancheer de boontjes in ongeveer 4 à 5 minuten, ze moeten gaar, maar nog knapperig zijn. Giet de boontjes onmiddellijk af en verfris ze in ijskoud water.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in vier.
Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de knoflook fijn.
Verhit wat bakboter in een pan en bak hierin de champignons gedurende 3 à 4 minuten. Voeg de knoflook en de sjalot toe en bak nog 1 à 2 minuten verder. Kruid met peper en zout.
Maak een vinaigrette van de notenolie en de xeres-azijn en voeg de fijngesneden salieblaadjes eraan toe.
Snij de fetakaas in plakken van ongeveer 1 cm dik, roer het ei los met een weinig water, dompel hierin de plakken fetakaas en haal ze vervolgens door het paneermeel.
Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gepaneerde fetakaas goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de boontjes, de paddenstoelen en grof gehakte walnoten in een slakom en voeg de vinaigrette toe. Breng verder op smaak met peper van de molen en zeezout.
Verdeel de salade over de borden en schik er de gebakken feta op.