Meteen naar de inhoud
Home » 5 redenen waarom je meer moet puzzelen!

5 redenen waarom je meer moet puzzelen!

Ik wist het helemaal niet maar puzzelen is naar het schijnt weer helemaal in! Eerder zagen we ook al dat door de Corona crisis wandelen hipper dan ooit is en misschien is dat met puzzelen ook zo…

Bij mij moet het toch al ettelijke jaren geleden zijn dat ik nog eens spontaan een puzzel gelegd heb maar wie weet komt daar dus wel verandering in. Het is niet alleen een tijdverdrijf maar blijkbaar is het ook nog eens goed voor je. Wat wil je nog meer…

Hieronder geef ik alvast 5 redenen waarom je meer moet puzzelen.

5 redenen waarom je meer moet puzzelen

Bij puzzelen moet je meestal toch even nadenken en dat is voor sommige mensen al reden genoeg om er vlug aan te beginnen maar er zijn ook nog een paar andere goede redenen.

Het ontspant je

Ondanks het feit dat je je hersenen moet gebruiken tijdens het puzzelen zou het ook heel ontspannend zijn. Ik lees zelfs ergens dat rommelen tussen de puzzelstukken een soort van meditatie is! Ideaal voor mensen die veel stress hebben.

Het is goed voor je geheugen

De meest voor de hand liggende reden. Alles waarbij je moet nadenken traint je brein en dat is goed voor je. Bij puzzelen is er nog een extra voordeel, je traint je ook fijne motoriek en je hand-oog coördinatie.

Het is goed voor je zelfvertrouwen

Ja, ik verzin het niet. Een moeilijk exemplaar tot een goed einde brengen zou je zelfvertrouwen een stevige boost moeten geven. Als je even onzeker bent … je weet wat je moet doen!

Het is een sociale bezigheid

Een beetje een rare reden vind ik.. Dit is nu toch typisch iets dat ik alleen zou doen maar als de puzzel te moeilijk is kan je dus hulp vragen aan je vrouw, vriendin of kinderen en dat is dan sociaal. Gezellig samen puzzelen dus.

Of het goed voor je zelfvertrouwen is als je de hulp van je kinderen nodig hebt weet ik niet.

Het onderwerp van je puzzel kan je zelf kiezen

Dit is meteen ook de leukste reden om aan een puzzel te beginnen: je kiest zelf wat er op moet staan!

Als ik aan puzzels denk dan kom ik al vlug bij één of ander landschap uit of bij een scene uit een Disney film maar zo saai hoeft het niet meer te zijn.

Tegenwoordig ontwerp je gewoon je eigen puzzel.  Laat je creativiteit maar eens volledig los! Het enige dat je nodig hebt is een foto en bij Yoursurprise maken ze er iets van.

Ik denk bijvoorbeeld aan het voorbeeld hieronder…

5 redenen om meer te puzzelen

Als je toch aan het puzzelen bent en je bent toch op de site van Yoursurprise, bekijk dan ook even hun gin-tonic cadeaus, altijd leuk om twee bezigheden tegelijk te doen.

Voor de vrouwelijke lezers: Een foto van één of andere hunk of van je poes kan ook hoor.

Ps: Als de nood hoog is aan wat ontspanning, zelfvertrouwen of braintraining… Voor 16u besteld is morgen in huis staat erbij. 🙂

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!