Meteen naar de inhoud
Home » Electronica nodig? Misschien beter nog even wachten!

Electronica nodig? Misschien beter nog even wachten!

Is het je ook al opgevallen? Het lijkt wel of je electronica toestellen steeds vlugger stuk gaan! Ik heb hiervoor natuurlijk geen harde bewijzen voor maar zo heb ik onlangs een droogkast moeten vervangen die nog maar 3 jaar oud was en heb ik nu weer een paar toestellen die stilaan aan vervanging toe zijn. Allemaal toestellen van een bekend merk nochtans dus daaraan ligt het niet. Vervelend is ook dat ze dikwijls stuk gaan net nadat de wettelijke garantie is verlopen.

Het is trouwens ook een publiek geheim dat grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Apple (om er maar één te noemen), hun toestellen bewust trager zouden maken na verloop van tijd zodat consumenten sneller een nieuw toestel moeten kopen.

Soit, zoals ik hierboven zei, er is geen hard bewijs van maar als je er op begint te letten kan je niet ontkennen dat de toestellen van pakweg een dertigtal jaar geleden toch veel langer meegingen.

Waarom heel deze intro? Wel, als je toestel dringend aan vervanging toe is maar het kan nog een paar weken mee, dan zou ik je sterk aanraden om nog een paar weken te wachten met een nieuw te kopen tot op Black Friday!

Hieronder een woordje uitleg over wat Black Friday juist is.

Wat is Black Friday?

Zoals veel van dergelijke events komt ook dit uit de Verenigde Staten. Black Friday valt altijd op de eerste vrijdag na Thanksgivingen daar is een goede reden voor. Amerikanen beschouwen Thanksgiving als het begin van de Kerst periode en daar hebben de winkels dan ook handig op ingespeeld. Op die specifieke vrijdag bieden zowat alle winkels enorme kortingen aan en in Amerika kan dit al eens tot chaotische toestanden leiden, check het filmpje hieronder maar een keer!

In Belgie en in Nederland doen we gelukkig nog niet zo gek maar ook hier wordt het elk jaar populairder. Veel winkels gooien ook hier met grote kortingen dus vandaar mijn tip om nog even te wachten als je nieuwe electronica moet kopen.

Dan de belangrijkste vraag: Wanneer is het Black Friday?

Wel, dit jaar valt het op 26 november! Allen daarheen zou ik zeggen.

Een leuk weetje misschien nog: Black Friday is typisch iets voor fysieke winkels maar uiteraard hebben we vandaag de dag ook een heel pak online winkels. Die konden uiteraard niet achterblijven en hebben daarom Cyber Monday uitgevonden. Wat dat is lees je in detail hier.

 

Tips of opmerkingen hierover? Laat maar weten in de commentaren!

 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!