Meteen naar de inhoud
Home » Dit kent elke film- en serieliefhebber!

Dit kent elke film- en serieliefhebber!

Ook verslaafd aan Netflix, Disney+ of andere platforms? Of gewoon een filmliefhebber tout-court? Dan heb je sowieso al van IMDb gehoord! Sterker nog, dan staat deze app gegarandeerd op de eerste pagina van je telefoon!

Voor de mensen die het niet kennen, IMDb is de afkorting van de Internet Movie Database. Ooit gestart als prive-initiatief maar ondertussen al vele jaren in handen van Amazon.

Er bestaat een website (imdb.com) maar dus ook een app voor op de telefoon.

Als ik een film wil zien gebruik ik deze app bijna standaard want in de app vind je info over elke film en over alle acteurs en actrices. De films krijgen telkens een score en zijn voorzien van de nodige gebruikers-commentaren. Als je ziet dat de film die je gekozen hebt op Netflix slechts een 3 krijgt op IMDb, dan loont het waarschijnlijk de moeite om een andere film te kiezen!

Als je soms het gevoel hebt van “Tiens, die acteur heb ik nog al in een film gezien…” kan je ook heel eenvoudig opzoeken in welke film of serie hij al eerder gespeeld heeft.

Kennen jullie ook IMCDb?

Alles wat ik hierboven verteld heb is natuurlijk niks nieuws maar kennen jullie ook IMCDb? Ik merk dat heel wat mensen deze niet kennen en het is toch ook een site die je als filmliefhebber af en toe wil raadplegen.

Het is te zeggen… Vooral als je een auto-fan bent zal je deze wel kunnen waarderen! De letter C staat hier voor ‘Cars‘.

De volgende keer dat je een leuke sportwagen of oldtimer ziet in een film en je wil weten welk model dat is kan je het opzoeken in deze database.

imcdb

Jammer genoeg bestaat hier geen app van, enkel de website imcdb.org.

 

En? Kende jij ze alle twee al? Of ken je nog andere soortgelijke sites of apps? Laat het even weten in de commentaren aub.

Veel plezier ermee!

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: