fou founeDe Cantillon Fou Foune is ontstaan in de Provence. Vrienden die aan tafel zo genieten van abrikozen (van de kweker met als bijnaam Foufoune, vandaar dus de naam) dat ze optimistisch verklaren: “Die zijn zo lekker dat we er bier van zouden kunnen maken.”

The making

Abrikozen worden allemaal met de hand ontpit. Dan worden ze in 2 jaar oude Lambik gegooid. Botteling kan al 2 maanden later. De 1.200 Kilo (!!) abrikozen zorgen maar voor 3.000 liter bier.

In het glas

Zuur, maar niet zo als bij een geuze. Fruitige smaak (abrikoos uiteraard) en bijzonder fris. Een ideaal aperitiefbier eigenlijk.

Waar te kopen?

Als je een excuus zoekt om naar de Provence te gaan, bij deze ! Het grootste deel van de productie gaat naar waar de abrikozen vandaag komen. Ze denken daar dat het een lokaal bier is. Het chauvinisme van de Fransen zorgt ervoor dat ze hun op en top Brussels “lokaal Provencaals” bier daar graag drinken…

Ook hier kan je de Fou Foune vinden. Te koop in flessen van 75 cl.

Brouwerij

Cantillon

Gheudestraat 56

1070 Brussel

www.cantillon.be

Volg mij op Social Media:RafDrankabrikozen,Brussels,cantillon,fou foune,Lambik,ProvenceDe Cantillon Fou Foune is ontstaan in de Provence. Vrienden die aan tafel zo genieten van abrikozen (van de kweker met als bijnaam Foufoune, vandaar dus de naam) dat ze optimistisch verklaren: 'Die zijn zo lekker dat we er bier van zouden kunnen maken.' The making Abrikozen worden allemaal met de hand...Alles voor de man met smaak!