Voor mij persoonlijk is het geen vereiste maar ik ben er zeker niet tegen. Ik heb het over groen bier oftewel bio bier.

Belgie is zowieso al hét bierland bij uitstek en ook op de markt van de bio bieren zijn we stevig onze sporen aan het verdienen. Ik las ergens dat er al meer dan 60 Belgische soorten bestaan. Onbegonnen werk dus om ze één voor één te bespreken dus ik beperk me hieronder tot een paar bieren waarvan ik online informatie heb gevonden.

Als je zelf een kenner van biologisch bier bent mag je altijd je suggesties delen via de comments.

Enkele bio bieren op een rij:

Brunehaut blond: Een blond bier met een alcoholgehalte van 6,5%. Dit bier bestaat pas sinds 2011 en heeft nu al een zilveren medaille gewonnen op een bierwedstrijd in Atlanta. Het is een verfrissend bier met lichzure toetsen.

Meer info op de website: http://brunehaut.com

Mongozo Premium Pils: Deze pils is zowel bio als fairtrade als glutenvrij. Het is een pils als een ander maar misschien net iets voller. Bekijk zeker de website van de brouwerij eens want ze maken daar ook bananenbier, mangobier, kokosbier, enz.

Meer info op de website: http://www.mongozo.com

Razende Swaen: Met zo een naam moet ik Razende Swaen wel meenemen in dit overzicht. Het is een donkerblond, volsmakend bier met een Quintine biooverheersende moutsmaak. Het is een tripel met een alcoholpercentage van 8% dus wie niet oppast kan hier effectief ‘razend’ van worden. Let op, dit is een Nederlands bier en geen Belgisch.

Meer info op de website: http://www.deleckere.nl

Quintine blanche: Dit tarwebier heeft een wazige, geelgoude kleur. Het heeft een alcoholpercentage van 5,9% dus is net iets zwaarder dan een gewone pils. Apart aan dit bier is het flesje. Het zit in een typisch ouderwets bruin flesje met witte stenen dop.

meer info op de website: http://www.brasseriedeslegendes.be/

 

Zoals gezegd zijn er ondertussen in Belgie alleen meer dan 60 bio bieren op de markt en vermoedelijk ga je ze niet allemaal vinden bij je lokale brouwer.

Via de websites van de genoemde bieren zal je allicht wel kunnen opzoeken waar het bier in kwestie te koop is.

 

Deze en andere bio bieren kan je ook vinden op onze lijst met alle Belgische bieren.

Vergeet niet van jullie tips te delen in de comments.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/biobier.jpg?fit=300%2C200&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2013/10/biobier.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankbierVoor mij persoonlijk is het geen vereiste maar ik ben er zeker niet tegen. Ik heb het over groen bier oftewel bio bier. Belgie is zowieso al hét bierland bij uitstek en ook op de markt van de bio bieren zijn we stevig onze sporen aan het verdienen. Ik las...Alles voor de man met smaak!