Vandaag een gerechtje dat iets origineler is dan chocomousse of tiramisu. De passievrucht is lekker gezond, dat compenseert meteen gedeeltelijk enkele van de andere ingrediënten.

Ingrediënten

Deze maken we ineens voor 4 personen:

  • 2 eiwitten
  • passievrucht100 gr. tafelsuiker
  • halve liter melk (halfvolle)
  • halve deciliter slagroom
  • halve eetlepel suiker
  • twee deciliter vanillevla
  • 4 x passievrucht
  • wat muntblaadjes

Aan de slag

We maakten ook dit sixpacksgerecht in amper 6 stappen

  • Stap 1: De eiwitten met de tafelsuiker goed stijf kloppen.
  • Stap 2: Melk nét niet laten koken. 4 quenellekes maken uit het eiwit. In de melk leggen en 3 minuutjes laten rusten. Met een schuimspaan uitscheppen. Leg ze op een keukenhanddoek (uiteraard een propere). Nu nog 2 keer hetzelfde doen.
  • Stap 3: Slagroom met de suiker kloppen (niet volledig opgeklopt, een dikke brij is voldoende) en de vanillevla eronder mengen.
  • Stap 4: Kap de passievrucht in twee, uitlepelen en door het vla-roommengsel roeren.
  • Stap 5: saus in de bordjes. Op elk bordje 3 eilandjes
  • Stap 6: garneren met wat munt.

 

RafFooddessert,passievruchtVandaag een gerechtje dat iets origineler is dan chocomousse of tiramisu. De passievrucht is lekker gezond, dat compenseert meteen gedeeltelijk enkele van de andere ingrediënten. Ingrediënten Deze maken we ineens voor 4 personen: 2 eiwitten 100 gr. tafelsuiker halve liter melk (halfvolle) halve deciliter slagroom halve eetlepel suiker twee deciliter vanillevla 4 x passievrucht wat muntblaadjes Aan de slag We maakten ook dit sixpacksgerecht in amper...Alles voor de man met smaak!