Als je een BBQ geeft en je wil er wat groen bij dan maak je een Griekse Salade. Wil je iets zomers maken, dan maak je een Griekse Salade. Wil je een mixed grill? Geen probleem, ook daar past het perfect bij! Maar wat is dat nu eigenlijk zo een Griekse Salade? Op Wikipedia lees ik het volgende:

De Griekse Salade, vrij vertaald dorpssalade, wordt zowel als voor- of bijgerecht of als hoofdgerecht gegeten. De eenvoudige variant van deze salade is een mengsel van de volgende ingrediënten:

  • Gesneden tomaten
  • Plakjes komkommer
  • Gesnipperde rode ui
  • Olijven (van het type Kalamata)
  • Feta
  • Groene paprika

Als het op Wikipedia staat zal het wel zo zijn maar groene paprika heb ik er nog nooit bijgedaan en olijven zijn olijven voor mij. Ik heb trouwens eerder de indruk men in België al spreekt van een Griekse Salade van zodra je feta en sla op je bord krijgt!

griekse-salade

Zelf gebruik ik graag verkruimelde feta, gemengde sla, komkommer, wat peterselie, olijfjes, tomaten, peper en zout en daar een scheutje olijfolie over.

Hoe zit dat bij jullie?

Schotel jij je gasten ook dikwijls een top versie van dit gerecht voor?

Zet je beste recept dan in de commentaren, misschien kunnen we er nog wat van leren!

Volg mij op Social Media:KristofFoodgrieks,ReceptAls je een BBQ geeft en je wil er wat groen bij dan maak je een Griekse Salade. Wil je iets zomers maken, dan maak je een Griekse Salade. Wil je een mixed grill? Geen probleem, ook daar past het perfect bij! Maar wat is dat nu eigenlijk zo een Griekse...Alles voor de man met smaak!