Meteen naar de inhoud
Home » De perfecte mix voor een heerlijke winterbarbecue!

De perfecte mix voor een heerlijke winterbarbecue!

Misschien denk je met weemoed terug aan de zomerse dagen waar je een hele dag kon barbecueën. Dankzij een hemelse nazomer kun je uiteraard nog even doorgaan, maar weldra staat de winter voor de deur en vraagt een barbecue wat meer voorbereiding. 

BBQ bij slecht weer

Uit de wind, uit de regen

Een belangrijk verschil in vergelijking met zomerse dagen is de plek waar je jouw BBQ-toestel neerpoot. Meer dan in de zomer is een plaats uit de wind aan te raden. Niet alleen het vuur kan door de wind meer aangewakkerd worden dan je wil maar het kan de gevoelstemperatuur ook verlagen waardoor je sneller verkleumt. 

Het is ook een voordeel als je gebruik kunt maken van een regenvrije plaats. Let wel op dat het afdak bestand is tegen de warmte van de barbecue. Steek nooit een barbecue binnen aan! Naast het verhoogde risico op brand, kun je bevangen raken door de verbrandingsgassen met hoofdpijn en misselijkheid tot gevolg. Jaarlijks vallen doden door CO-vergiftiging en jammer genoeg sommigen ook door binnen te barbecueën. 

Wintermarinades

Op zoek naar een marinade met verrassende ingrediënten? Wat dacht je van een marinade met koffie. Hoe begin je eraan? Uiteraard maak je een tas koffie, gemakkelijk te zetten met bijvoorbeeld Nespresso capsules, en je laat deze afkoelen. Pers nu twee teentjes knoflook die je bij wat olijfolie en een schepje Ras el Hanout doet. Voeg wat honing of suiker toe en een frisje zoals wijnazijn. Vervolgens kun je de koffie naar smaak toevoegen. Is de marinade wat te sterk voor kinderen? Dan kun je voor hen cola toevoegen in plaats van koffie. 

Ook een sausje met koffie valt te smaken bij een lekker stukje vlees. Maak koffie met  je favoriete Starbucks nespresso cups en zet deze even apart terwijl je suiker karamelliseert. Voeg de koffie toe en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je deze saus nog even laten indikken om ze daarna te serveren.  

Ongewenst bezoek op afstand houden

Tijdens de wintermaanden zijn de insecten die na de zomer nog leven normaal ergens warm verstopt. Met het verwarmen van het buitenhuis, buitenkeuken of afdak kan het gebeuren dat de kleine beestjes denken dat de lente in het land is. Vandaar deze kleine tip om winterse insecten op afstand te houden: laat wat koffiedik smeulen. Wij houden van deze geur maar onze zespotige vriendjes heel wat minder. 

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!