Meteen naar de inhoud
Home » Café du Palais – restaurant in Reims

Café du Palais – restaurant in Reims

Tijdens ons laatste bezoek aan Reims hebben zijn we gaan eten bij Café du Palais. Dit is een restaurant niet ver van de kathedraal van Reims.

Op ons programma stond sowieso een bezoek aan de kerstmarkt van Reims dus we zochten een restaurant daar in de buurt en dat is dus Café du Palais geworden.

Café du Palais in Reims

Raf was hier eerder geweest maar dat was jaren geleden. We hebben het restaurant voor de zekerheid opgezocht op TripAdvisor en daar zijn de meeste mensen echt positief over deze plaats. Er zijn in Reims nog betere en chiquere restaurants maar na een hele dag champagne proeven is een brasserie meer dan voldoende voor ons.

Wat direct opvalt als je het restaurant binnenkomt, is de gezellige drukte die er heerst. het is druk omdat er veel volk binnen kan maar ook omdat de inrichting nogal speciaal is.

cafe du palais

Heel het restaurant hangt en staat vol met kunstwerken… Heel speciaal maar ik was direct verkocht toen we binnen kwamen! Magnifique inrichting!

Menu en bediening Café du Palais

De kaart is niet al te uitgebreid en ze serveren hier echt wel de typische keuken uit de Champagnestreek. Voor mij totaal geen probleem maar als je niet houdt van slakken, foie gras, champignons of charcuterie kan de menu misschien wat tegenslagen.

Ze hebben een paar menu’s aan een correcte prijs. De kwaliteit is zoals je kan verwachten in de betere brasserie. Lekker en degelijk zonder hoogstandjes.

Op de website vind je o.a. de menukaart: http://www.cafedupalais.fr/

cafe du palais reims

In de commentaren op TripAdvisor komt een paar keer terug dat de bediening echt heel goed is en dat kan ik beamen. Het personeel is allemaal netjes gekleed met een wit hemd, een zwarte das en een zwarte schort ervoor. Ze brengen de gerechten met veel zwier en met de nodige humor en dat is echt een geslaagde combinatie.

 

Ik denk dat ik hier kan zeggen dat dit een aanrader is voor wie op zoek is naar een betaalbaar en gezellig restaurant in Reims. Toen wij er waren zaten er verschillende groepen dus ideaal voor wie met de vrienden een weekendje naar de Champagne streek komt.

Zelf al geweest? Laat gerust even weten in de commentaren wat je er van vond.

 

Wil je zelf eens naar de Champagnestreek? Check even Booking.com want daar heb je echt goede prijzen voor overnachtingen. Ikzelf ga graag naar de Ibis omdat die zowel in Reims als Epernay vlak in het centrum liggen maar er zijn kamers en hotels genoeg uiteraard.

Wil je meer info over de Champagnestreek? Lees dan ook onze andere info over champagne.

 

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!

%d bloggers liken dit: