Meteen naar de inhoud
Home » Champagne Thierry Grandin

Champagne Thierry Grandin

Champagne Thierry Grandin is een champagne huis in Champlat. Dit dorp is zeker niet het bekendste en ligt in de Vallée de la Marne, tussen Reims en Epernay. Vrienden van ons hadden dit huis al een paar keer aanbevolen dus hoog tijd om het eens te gaan bezoeken!

We waren met een groep van een man of tien en of dat allemaal goed gekomen is leest u hieronder.

Degustatie bij champagne Thierry Grandin

Ik had op voorhand al eens op de website van Grandin naar de champagnes gekeken en wat me opviel is dat ze de champagnes opdelen in drie groepen.

De Cuvées Pinots Meuniers

Dit zijn de “gewone” flessen zeg maar. Hierin vind je een gewone brut, een reserve (die is wat ouder) en een rosé.

Voor de kenners: Deze champagnes zijn alle drie gemaakt met 100% pinot meunier

De Cuvées Familiales

Op de website lees ik het volgende hierover: “Deze flessen zijn gemaakt als eerbetoon aan hun voorouders die ervoor gezorgd hebben dat ze bij Grandin nu champagne kunnen maken.”

In deze categorie vinden we drie champagnes die al iets complexer zijn dan de andere. De rosé is deze keer een rosé saignée en dat geeft toch altijd een fruitigere en vollere smaak dan een gemengde rosé.

Aanrader in deze categorie is zeker ook de Brut Nature!

De Cuvées Prestige

Ook in deze categorie vinden we drie soorten, allemaal millésimes deze keer.

Dit zijn duidelijk wijnen waar men probeert van te experimenteren met de druivensoorten. De eerste is in tegenstelling tot de meeste champagnes hier volledig gemaakt van chardonnay druiven en heeft bijgevolg een heel andere smaak dan de rest van het gamma.

De Cuvée Prestige van 2008 is bekroond met een vermelding in de Guide Hachet en is prima!

Als laatste hebben ze een Cuvée Eclat Noir en die onderscheid zich van de anderen door het feit dat hij gerijpt is op eiken vaten. Niet nodig om te vermelden dat je dit proeft natuurlijk.

thierry-grandin

Ik had voor deze degustatie uiteraard eerst een afspraak gemaakt maar door vertraging op onze andere bezoeken waren we hier ruim een half uur later dan voorzien. Gelukkig was dat helemaal geen probleem! Mevrouw en haar zoon hebben ruim de tijd genomen om ons alle cuvées te laten proeven, telkens met de nodige uitleg.

Tijdens het degusteren kregen we ook van die typische roze koekjes uit de Champagnestreek aangeboden. Heel ontspannen allemaal.

champagne thierry grandin

Champlat ligt een beetje buiten de champagne-routes die de meeste mensen volgen maar als je de moeite neemt om tot daar te rijden ga je echt niet teleurgesteld zijn. Combineer dit bezoek dan ineens met Champagne Patis-Paille want dat ligt echt vlakbij.

Ben je hier zelf al geweest? Laat het ons weten in de commentaren! Als je nog een bezoek plant laat hen dan gerust even weten dat je hun adres via onze site hebt gevonden.

Vind hier het goedkoopste hotel!

Facebook Comments Box

Wat denk jij? Laat het hieronder weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een cadeautje met Champagne?

Zoek dan zeker niet verder! Wij hebben prachtige en originele

gepersonaliseerde cadeaus voor elke gelegenheid in onze shop.

Bedankt voor je bezoek!
Wil je ons ook een klein beetje steunen?
Jouw LIKE op Facebook helpt ons echt vooruit!