Champagne Patis Paille is een familiaal champagnehuis gelegen in La Neuville aux Larris. Dit dorp ligt tussen Reims en Epernay dus eigenlijk in het hart van de Champagnestreek.

Ik had dit adres gekregen van mijn nonkel die er al verschillende keren is geweest en er heel positief over was. Ik kan alvast zeggen dat hij meer dan gelijk had, ons bezoek was top en de champagnes zijn ook top: betaalbaar en lekker!

Hieronder geef ik wat meer info over de degustatie en ook over de mogelijkheid om te overnachten bij deze champagneboer.

Degustatie bij Patis Paille

Zoals altijd had ik op voorhand een afspraak gemaakt zodat men zeker de nodige tijd had om ons te ontvangen. De degustatie werd verzorgd door de heer des huizes en was eigenlijk zeer uitgebreid. Bij ontvangst kregen we al direct een paar glazen geserveerd en na een leuke uitleg over het huis en over de streek kregen we een rondleiding in het gebouw en in de kelder. Je voelt dat men in dit huis met volle overgave de champagnes maakt en dat maakt de rondleiding extra aangenaam.

Na de rondleiding hebben we opnieuw enkele glazen mogen proeven zodat we rustig konden beslissen welke flessen we zouden bestellen.

De brut is echt een aanrader! Voor 13,50 euro heb je een zeer mooie champagne die zeer toegankelijk is. Een allrounder die iedereen zal smaken.

Daarnaast hebben nog een cuvée prestige en een speciale editie, de Origo. Ook leuk, ze hebben een goede rosé saignée voor slechts 14,80 euro.

Meer info de champagnes staat op de website: http://www.champagne-patis-paille.com/

Champagne-Patis-Paille-3 Champagne-Patis-Paille-2 Champagne-Patis-PailleChampagne-Patis-Paille-6Champagne-Patis-Paille-5 Champagne-Patis-Paille-8

Zoals alle champagne is ook deze perfect te combineren met aardbeitjes. De fles hieronder is een Millésime van 2012. Heerlijke fles!

strawberry-champagne

Overnachten bij een champagneboer

Overnachten bij dit champagnehuis kan ook, ze hebben een gîte waar ze tot 13 personen kunnen ontvangen. Ikzelf ben er nog niet blijven overnachten maar ik heb wel een rondleiding gekregen door de gîte. Alles is recent gerenoveerd dus alles is dan ook prima in orde. Leuk om weten: buiten op het terras staat een grote jacuzzi waarin je heerlijk kan genieten van een glaasje champagne.

Meer info over de prijzen enz. vind je hier: http://www.champagne-patis-paille.com/gite/

Lees ook mijn artikel over ‘Slapen in de Champagnestreek‘.

Champagnecapsules Patis Paille

kader-champagne-capsules-bruin-2Patis Paille is ook een interessant adres voor wie capsules verzameld. Elke soort heeft zowieso zijn eigen capsule maar het wordt nog beter. Ik heb onlangs een paar flessen van de brut geopend en elke fles heeft een andere capsule!

 

 

Tip: Mocht je op zoek zijn naar kaders om je capsules in te bewaren moet je zeker eens kijken op de site van Bol.com:

 

 

 

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/12/Champagne-Patis-Paille.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2015/12/Champagne-Patis-Paille.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofDrankchampagne,champagnestreek,degustatieChampagne Patis Paille is een familiaal champagnehuis gelegen in La Neuville aux Larris. Dit dorp ligt tussen Reims en Epernay dus eigenlijk in het hart van de Champagnestreek. Ik had dit adres gekregen van mijn nonkel die er al verschillende keren is geweest en er heel positief over was. Ik kan...Alles voor de man met smaak!