Laatst hebben we een gezellige avond gehad onder vrienden in Restaurant Conviva in Ternat. In onze vriendenkring proberen we van steeds ergens anders te gaan eten dus het is altijd even zoeken maar Conviva bleek een prima keuze te zijn.

Review restaurant Conviva in Ternat

Als ik met een gezelschap ga eten neem ik meestal de menu met aangepaste wijnen. Toen wij echter in Conviva waren stond er juist eend op de menu en daar hadden we geen zin in. Ik had op voorhand gelezen dat ze gespecialiseerd zijn in grill gerechten dus ik vond het helemaal niet erg om a la carte te eten. Een goed stuk rund van de grill met een lekker voorgerecht!

Mijn vrouw heeft als voorgerecht een carpacio van West Vlaams rood genomen en de rest is gegaan voor de huisgemaakte garnaalkroketten. Ik heb een keer geproefd van de carpacio en die was heerlijk! Mijn kroketten waren niet spectaculair maar toch beter dan op heel wat andere plaatsen. Redelijk wat garnaaltjes erin en vrij luchtig.

Als hoofdgerecht heb ik een ribstuk van Holstein rund genomen en de rest is gegaan voor de filet pur van Simenthaler. Heerlijk vlees! We hadden allemaal een vrij groot stuk vlees en de cuisson was bij iedereen zoals gevraagd.

Alle grill gerechten worden door de chef gemaakt op een grote grill die goed zichtbaar is van in het restaurant. Wij hadden trouwens een tafeltje vlak naast de grill en dat was echt wel aangenaam.

Normaal gezien neem ik altijd ook een dessert maar ik had eigenlijk al genoeg gegeten dus ben ik gegaan voor een Convica Coffee. Een soort Irish Coffee maar dan met andere soorten drank. Ik weet al niet juist meer wat er allemaal inzat. Het was wel lekker, dat weet ik nog wel.

De wijnkaart is ook in orde, redelijk wat keuze en allemaal heel betaalbaar.

Ook qua bediening hebben wij zeker geen klagen gehad. We werden ontvangen door een vriendelijke jongedame (ik vermoed de bazin) die ons samen met een collega de rest van de avond ook bediend heeft. Allemaal heel gemoedelijk en af en toe met een kwinkslag.

Conclusie Restaurant Conviva in Ternat

Mooi ingericht restaurant met een leuke bediening. De open keuken met de grill vind ik zeker een meerwaarde! Buiten is er nog een groot terras dat in de zomer zeker ook de moeite moet zijn.

Het eten was zoals het moet zijn en we hebben ons geamuseerd. Meer moet dat niet zijn voor ons!

Meer info vind je op hun website.

restaurant conviva in ternat

 


Ben je hier zelf al gaan eten? Laat ons even weten in de commentaren wat jij er van vond aub.

Op zoek naar andere reviews? Bekijk dan zeker ook onze andere restaurant reviews.

Volg mij op Social Media:https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/09/etenconviva.jpg?fit=600%2C450&ssl=1https://i0.wp.com/www.sixpacks.be/wp-content/uploads/2018/09/etenconviva.jpg?resize=150%2C150&ssl=1KristofFoodRestaurantsconviva,grill,restaurant,ternatLaatst hebben we een gezellige avond gehad onder vrienden in Restaurant Conviva in Ternat. In onze vriendenkring proberen we van steeds ergens anders te gaan eten dus het is altijd even zoeken maar Conviva bleek een prima keuze te zijn. Review restaurant Conviva in Ternat Als ik met een gezelschap ga...Alles voor de man met smaak!